Stalna postavka likovne kolonije „Lovćenački koloriti” u galeriji CKPD „Princeza Ksenija”

U pitanju je više od 40 djela akademskih umjetnika Pera Nikčevića iz Pariza, Ratka Šoća iz Vrbasa, Zvonka Pavličića iz Danilovgrada, Zdravka Vučinića, Miodraga Elezovića, Snežane Pešić Rančić, Slobodana Raičevića, Dragane Kuprešanin, Nataše Tomić i Zorana Maleša iz Beograda, Stefana Ančevskog iz Kumanova, Gorskog Kabadaje iz Pančeva, Irvina Masličića iz Berana, Momira Kneževića iz Kragujevca, Mića Mitića iz Dimitrovgrada, Miloša Šarića iz Leskovca, Muhameda Đerleka iz Novog Pazara i Jasmine Perović iz Lovćenca

U novoopremljenoj galeriji Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” u Domu kulture u Lovćencu izložena su djela iz stalne postavke likovne kolonije „Lovćenački koloriti”.

U pitanju je više od 40 djela akademskih umjetnika Pera Nikčevića iz Pariza, Ratka Šoća iz Vrbasa, Zvonka Pavličića iz Danilovgrada, Zdravka Vučinića, Miodraga Elezovića, Snežane Pešić Rančić, Slobodana Raičevića, Dragane Kuprešanin, Nataše Tomić i Zorana Maleša iz Beograda, Stefana Ančevskog iz Kumanova, Gorskog Kabadaje iz Pančeva, Irvina Masličića iz Berana, Momira Kneževića iz Kragujevca, Mića Mitića iz Dimitrovgrada, Miloša Šarića iz Leskovca, Muhameda Đerleka iz Novog Pazara i Jasmine Perović iz Lovćenca.

Ova jedinstvena i vrijedna kolekcija umjetničkih djela nastala je tokom 4. saziva likovne kolonije „Lovćenački koloriti” koju od 2020. godine organizuje CKPD  „Princeza Ksenija”, uz podršku Ministarstva kulture RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!