Izvršena primopredaja dužnosti u Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

“Planirane aktivnosti uključuju brojne inicijative usmjerene na dalju afirmaciju crnogorske kulture i tradicije u dijaspori, unapređenje ekonomske saradnje i podršku crnogorskim iseljenicima u njihovim profesionalnim i ličnim projektima. Ova primopredaja označava novi početak za Ministarstvo dijaspore, sa naglaskom na kontinuirano unapređenje odnosa između Crne Gore i njene dijaspore i jačanje veza crnogorskih iseljenika sa njihovom matičnom zemljom”, saopšteno je

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Erduana Demića i ministra za dijasporu Mirsada Azemovića je izvršena.

“Ceremonija primopredaje dužnosti protekla je u konstruktivnoj atmosferi, tokom koje su obavljene sve potrebne tehničke formalnosti. Nakon primopredaje, Azemović i Demić su razgovarali o prioritetima rada novoformiranog Ministarstva dijaspore, već sprovedenim reformama unutar Uprave i planiranim aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje saradnje sa crnogorskom dijasporom”, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Ministar Azemović je, piše u saopštenju, izrazio zahvalnost na dosadašnjem radu i posvećenosti Eduarda Demića i podijelio svoje vizije i planove za budući razvoj Ministarstva dijaspore.

“Planirane aktivnosti uključuju brojne inicijative usmjerene na dalju afirmaciju crnogorske kulture i tradicije u dijaspori, unapređenje ekonomske saradnje i podršku crnogorskim iseljenicima u njihovim profesionalnim i ličnim projektima. Ova primopredaja označava novi početak za Ministarstvo dijaspore, sa naglaskom na kontinuirano unapređenje odnosa između Crne Gore i njene dijaspore i jačanje veza crnogorskih iseljenika sa njihovom matičnom zemljom”, saopšteno je.

Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

Idi na VRH
error: Content is protected !!