Ćorović: Sud građana će biti najbolja ocjena odluke BS-a, odluka je donesena samostalno i jedinstveno

Ćorović je naglasio da ukoliko sjutra bude izglasana rekonstruisana Vlada to će biti prvi put da je Bošnjak, u ovom slučaju predsjednik BS Ibrahimović, ministar vanjskih poslova i prvi put da Bošnjak sjedi u Vijeću za nacionalnu bezbjednost

Šef kabineta predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića, Izet Ćorović, za Klix.ba je prokomentarisao odluku te partije da uđe u Vladu Crne Gore.

On je istakao da je BS kroz koalicioni sporazum sa Pokretom Evropa sad koji predvodi premijer Milojko Spajić dogovorila ulazak u Vladu Crne Gore i definisala principe i ciljeve međusobne saradnje dvije partije u 44. Vladi.

“Ti principi su apsolutno na liniji onoga sto je naša osamnaestogodišnja politika i u skladu su sa našim programom. Dakle, od manjinskih prava, preko zaštite i afirmacije kulture Bošnjaka do ekonomskog i pravednijeg snaženja nerazvijenih područja u kojima mahom žive Bošnjaci i, na kraju, praćenje evroatlanske perspektive Crne Gore i usklađenost sa vanjskom polikom EU”, rekao je Ćorović.

Ćorović je naglasio da ukoliko sjutra bude izglasana rekonstruisana Vlada to će biti prvi put da je Bošnjak, u ovom slučaju predsjednik BS Ibrahimović, ministar vanjskih poslova i prvi put da Bošnjak sjedi u Vijeću za nacionalnu bezbjednost.

“Pomjeramo granice i osvajamo ono što nam pripada”, rekao je Ćorović.

Osvrnuo se i na kritike da je BS pristala da bude dio Vlade koju čini srpska i proruska stranka Andrije Mandića, Nova Srpska demokratija.

“Što se tiče kritika, ovo je politika i njih mora biti, na njima se ubiraju politički poeni. Treba ipak sačekati da sud o ovome daju građani na narednim izborima i to će biti najbolja i jedina relevantna ocjena ovog postupka. Važno je da je odluka donesena samostalno i jedinstveno, da je Glavni odbor stao uz viziju predsjednika BS Ervina Ibrahimovića i cijelo rukovodstvo stranke”, kazao je Ćorović.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!