Odluka SO Gusinje: Gradski trg preimenovan u Ali-pašin trg

SO je dala je saglasnost za davanje na korišćenje prostorija Opštine Gusinje Fondaciji Gusinje. Odluku je podržala politička većina, ali ne i klub odbornika DPS-a. Predsjednik Opštine Gusinje, Sanel Balić, zahvalio se svim odbornicima koji su podržali odluke i kazao da je “ovo gest koji otvara novo poglavlje u saradnji sa dijasporom, te da odlukom o imenu trga Gusinje čuva uspomenu na velikana ovog kraja”

Na sjednici Skupštine Opštine Gusinje, koja je održana danas, glasovima odbornika vladajuće Bošnjačke stranke (BS) Socijaldemokrata (SD) i albanskih partija, prihvaćen je predlog predsjednika Opštine Sanela Balića i donijeta je odluka da se Gradski trg u Gusinju od danas zove Ali-pašin trg.

Odbornici opozicionog DPS-a nijesu prisustvovali raspravi i glasanju za tu tačku dnevnog reda.

Skupština Opštine Gusinje je jednoglasno usvojila završni račun opštine za 2023. godinu.

SO je dala je saglasnost za davanje na korišćenje prostorija Opštine Gusinje Fondaciji Gusinje. Odluku je podržala politička većina, ali ne i klub odbornika DPS-a.

Predsjednik Opštine Gusinje, Sanel Balić, zahvalio se svim odbornicima koji su podržali odluke i kazao da je “ovo gest koji otvara novo poglavlje u saradnji sa dijasporom, te da odlukom o imenu trga Gusinje čuva uspomenu na velikana ovog kraja”.

“Ali-paša Šabanagić, jedan od velikana ovog kraja, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji ovog kraja. Svojim djelima i posvećenošću zaštiti Gusinja i njegovih građana, Ali-paša je dao značajan doprinos razvoju i očuvanju naše zajednice. Odluka o nazivu trga ima za cilj da oda priznanje i počast Ali-paši Šabanagiću, čuvajući uspomenu na njegovu izuzetnu ličnost i doprinos koji je dao našem kraju” kazao je Balić.

Izvor i foto: Opština Gusinje (Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!