Dženan Ćisić iz Zenice kupio u Njemačkoj kuću za 3.550 eura i u njoj pronašao blago (VIDEO)

Dočekalo ga je neprijatno iznenađenje, jer je u kući i u dvorištu bilo puno smeća. Polako je čistio punih 11 mjeseci. Ipak, komšije Njemci su se pokazali kao pravi prijatelji i pomogli mu, ali on im nije ostao dužan. Čisteći kuću, ovaj Bosanac je jednog dana u ladici pronašao 20 eura. Ubrzo potom pronašao je i koverat sa novcem…

Dženan Ćišić iz Nemile kod Zenice otišao je prije deset godina u Njemačku na tri mjeseca da zaradi novac, jer je u to vrijeme počela ekonomska kriza i nije imao para.

Dženan, muzičar po struci, je bio nastavnik muzičkog vaspitanja kada je otišao i počeo da radi na baušteli.

Nizale su se godine provedene u toj državi, a Dženan je odlučio da počne da sređuje papire. U međuvremenu je u Njemačku doveo porodicu, dosta rođaka i prijatelja.

Dženan je mijenjao dosta poslova, a danas radi kao mašinovođa.

Da ne bi plaćao preskupe stanove, Dženan je odlučio da kupi nekretninu, ali nije imao dovoljno novca pa je počeo da se interesuje za aukcije. Učestvovao je u nadmetanjima sa onoliko novca koliko je imao.

Jednog dana na poslu mu je zazvonio telefon, a sa druge strane ženski glas mu je kazao da je čestitao na kupovini kuće. S obzirom na to da je učestvovao na dosta aukcija, Dženan nije ni znao šta je kupio. Kada je saznao tražio je dva slobodna dana, da bi otišao da vidi kuću.

A kuću je platio 3.550 eura.

Dočekalo ga je neprijatno iznenađenje, jer je u kući i u dvorištu bilo puno smeća. Polako je čistio punih 11 mjeseci. Ipak, komšije Njemci su se pokazali kao pravi prijatelji i pomogli mu, ali on im nije ostao dužan.

Čisteći kuću, ovaj Bosanac je jednog dana u ladici pronašao 20 eura. Ubrzo potom pronašao je i koverat sa novcem koji mu je, kako je kazao za YouTube kanal Srećka Stipovića, pokrio sve troškove kupovine i renoviranja.

Dženan je u Njemačkoj kupio i zgradu sa pet stanova za 7.800 eura.

Foto: Dženan Ćišić (Screenshot/YouTube – Srećko Stijepović)

Idi na VRH
error: Content is protected !!