Albanac čiji je pasoš nađen na mjestu ubistva policajca uključio se uživo i okrivio brata: “Ukrao mi je dokumenta”

“Faton je otišao u Njemačku kod brata i ukrao mu pasoš. Artan u Njemačkoj radi osam godina. Čuli smo se sa njim”, izjavio je Mustafa. Faton je inače ozloglašeni kriminalac. Osuđen je za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika KFOR-a, prije dvije decenije, kod Drenice

Artan Hajrizi, čiji je pasoš pronađen u taksiju iz kog je noćas u Loznici pucano na srpske policajce, oglasio se iz Njemačke.

U intervjuu za Lajmi.net Artan tvrdi se nalazi u Njemačkoj već neko vrijeme.

“Faton je došao ovdje i ukrao mi dokumenta”, rekao je Artan u uživo uključenju.

Na pitanje novinara kako je saznao za ovaj događaj, odgovorio je:

“Saznao sam od prijatelja. Svi smo u šoku, ne možemo da vjerujemo da je ovako nešto moglo da se dogodi”.

On dodaje da je u Hanoveru u policiji prijavio nestanak dokumenata.

“Dokumenta mi je uzeo sa stola u hodniku, gdje ih, zajedno sa ključevima, uvijek držim”, rekao je Artan.

Istu priču prethodno je imao i njihov otac Mustafa Hajrizi.

“Faton je otišao u Njemačku kod brata i ukrao mu pasoš. Artan u Njemačkoj radi osam godina. Čuli smo se sa njim”, izjavio je Mustafa.

Faton je inače ozloglašeni kriminalac. Osuđen je za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika KFOR-a, prije dvije decenije, kod Drenice. Kako prenosi “Kurir”, čak devet puta je bježao iz zatvora, a oglasio se i na društvenim mrežama posle poslednjeg bjekstva.

“Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je djelovao na sjeveru 2006-2007 za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina”, žalio se on na TikToku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je na licu mjesta pronađen pasoš, koji su izdale kosovske vlasti, na ime Artan Hajrizi.

Potraga za ubicom je u toku, ona je proširena daleko van lozničkog kraja, čak i na Republiku Srpsku.

Nakon noćašnjeg ubistva policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) policija intenzivno traga za pucačem. Vozač “mercedesa” tutinskih registarskih tablica iz koga je pucano je uhapšen.

Artan i Faton Hajrizi (Foto: MUP/YouTube)

Idi na VRH
error: Content is protected !!