Tijelom zaštitio ženu i ćerke od metaka; Čovjek na Trampovom mitingu umro kao heroj: “Ovo je užasna noćna mora”

“Miting Donalda Trampa u Pensilvaniji je odnio život mog brata, Korija Komperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život jednom čovjeku koga smo najviše voljeli. Bio je heroj koji je štitio svoje ćerke. Njegova žena i ćerke su upravo preživjele nezamislivo. Moj mlađi brat je upravo napunio 50 godina i imao je još toliko od života da doživi. Mržnja nema granica, ljubav nema granica. Molite se za moju snaju, nećake, moju majku, sestru, mene i njegove nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost”, napisala je njegova sestra na Facebooku

Kori Komperatore (50), koji je ubijen na Trampovom skupu u Batleru u Pensilvaniji u subotu, poginuo je herojski dok je pokušavao da zaštiti svoju porodicu.

Komperatore je bio vatrogasac i otac dvije ćerke, rekao je u nedjelju guverner Pensilvanije Džoš Šapiro. Bio je iz grada Sarvera u Pensilvaniji.

“Kori je bio strastveni pristalica bivšeg predsjednika i bio je tako uzbuđen što je bio na skupu sa njim”, rekao je Šapiro.

Članovi porodice odali su počast Komperatoreu koji je bio poznat u zajednici.

“Miting Donalda Trampa u Pensilvaniji je odnio život mog brata, Korija Komperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život jednom čovjeku koga smo najviše voljeli. Bio je heroj koji je štitio svoje ćerke. Njegova žena i ćerke su upravo preživjele nezamislivo. Moj mlađi brat je upravo napunio 50 godina i imao je još toliko od života da doživi. Mržnja nema granica, ljubav nema granica. Molite se za moju snaju, nećake, moju majku, sestru, mene i njegove nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost”, napisala je njegova sestra na Facebooku.

BAJDEN: “BOG GA VOLI”

Još dvije osobe su sada u stabilnom stanju nakon što su teško ranjene u atentatu na bivšeg predsednika Donalda Trampa, saopštile su vlasti.

Državna policija Pensilvanije identifikovala je dvije povrijeđene žrtve kao 57-godišnjeg Dejvida Dača iz Nju Kensingtona i 74-godišnjeg Džejmsa Kopenhavera iz Mun Taunšipa.

“Ove žrtve i njihove porodice su svakako u našim mislima danas”, rekao je komesar policije Pensilvanije, pukovnik Kristofer Paris.

Tramp je u postu na društvenoj mreži Truth Social izrazio saučešće žrtvama i njihovim porodicama.

“Molimo se za oporavak onih koji su ranjeni, a u našim srcima čuvamo sjećanje na tako strašno ubijenog građanina“, napisao je u nedjelju.

Na brifingu u nedjelju, predsjednik Džo Bajden je izrazio svoje „najdublje saučešće“ porodici Komperatore.

“Bio je otac. Štitio je svoju porodicu od metaka koji su ispaljeni i izgubio je život. Bog ga voli”, rekao je Bajden.

TRAMPOVA KAMPANJA ZA ŽRTVE PUCNJAVE PRIKUPILA VIŠE OD DVA MILIONA DOLARA

Kampanja bivšeg predsjednika SAD Trampa prikupila je više od dva miliona dolara putem stranice GoFundMe za žrtve pucnjave na njegovom mitingu u Batleru.

U nedjelju je do 15 časova po lokalnom vremenu, Trampova kampanja više nego udvostručila svoj cilj od milion dolara, dostigavši 2,034 miliona dolara u donacijama, prenosi “Hil”.

Ukupan broj donacija dostigao je 27.900, a najveća donacija iznosi 50.000 dolara, prema podacima na veb-stranici kampanje, prenosi “Blic”.

Na stranici, koju je pokrenula Meredit O’Rurk, Trampova nacionalna finansijska direktorka kampanje, stoji da ih je predsjednik Tramp još ovlastio da otvore nalog za donacije namijenjen pristalicama i porodicama ranjenih ili ubijenih u brutalnom i užasnom pokušaju atentata.

Kampanji su se odazvali bivši predsjednički kandidat republikanac Vivek Ramsvami, koji je donirao 30.000 dolara, kao i Ivanka Tramp i suprug Džared Kušner, sa donacijom od 10.000.

Foto: Facebook

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!