Procurio izvještaj o tome šta je atentator na Trampa radio nekoliko sati prije pucnjave: Evo šta je kupovao

Više svjedoka reklo je da su upozorili policiju da se naoružani muškarac šunja po zgradi, ali nisu reagovali prije nego što je počeo da puca. Kruksa su na kraju “neutralizovali” lokalni organi reda, a ne Tajna služba

Tomas Metju Kruks, koji je pokušao da ubije Donalda Trampa, kupio je 50 komada municije samo nekoliko sati prije pucnjave.

Ovaj novi razvoj događaja o kojem je izvijestio CNN dolazi u trenutku kada se američka Tajna služba suočava sa sve većim pitanjima o tome kako je 20-godišnjak uspio da bude svega 130 metara udaljen od mjesta gdje je Tramp govorio u subotu u Batleru u Pensilvaniji.

Kruks je, podsjeća “Jutarnji list”, upucao Trampa u uho automatskom puškom koju je njegov otac legalno kupio.

Više svjedoka reklo je da su upozorili policiju da se naoružani muškarac šunja po zgradi, ali nisu reagovali prije nego što je počeo da puca. Kruksa su na kraju “neutralizovali” lokalni organi reda, a ne Tajna služba.

Kako je pokazala analiza putanje metka, Trampu je vjerovatno život spasio okret glave da pogleda na ekran na kojem su bili grafikoni imigracionih statistika.

Bivši vatrogasni komandir Korej Komeratore (50) ubijen je dok je štitio svoju ženu i dvije ćerke. Dejvid Dač (57) i Džejms Kopenhaver (74) zadobili su kritične povrede, a trenutno im je stanje stabilno.

Foto: Tomas Metju Kruks/Screenshot

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!