Ljudi u crnom slavili “godišnjicu oslobođenja Srebrenice” uz Mladićeve slike, pogledajte kako su reagovali građani Novog Sada (VIDEO)

Okupljeni Novosađani grupi neofašista koji su nosili zastave Republike Srpske s likom Ratka Mladića uzvikivali su parole “Novi Sad antifa grad” i “Ustaše i četnici zajedno ste bježali”. Jake snage policije osiguravale su skup, a desetak policajaca sprečavalo je Novosađane da priđu grupi od desetak mladih muškaraca u majicama s neofašističkim obilježjima

Više destina Novosađana suprotstavilo se šačici pripadnika javnosti nepoznate neofašističke organizacije koja se na Trgu slobode u Novom Sadu okupila na, kako su naveli u najavi skupa, “godišnjici oslobođenja grada Srebrenice”, na Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Okupljeni Novosađani grupi neofašista koji su nosili zastave Republike Srpske s likom Ratka Mladića uzvikivali su parole “Novi Sad antifa grad” i “Ustaše i četnici zajedno ste bježali”.

Jake snage policije osiguravale su skup, a desetak policajaca sprečavalo je Novosađane da priđu grupi od desetak mladih muškaraca u majicama s neofašističkim obilježjima.

Sve vrijeme čuli su se uzvici i zvižduci, piše Nova.rs, i navodi kako je bilo nekoliko pokušaja da se probije kordon, a u jednom trenutku došlo je i do sukoba.

Predstavnici udruženja “Srpski soko” imali su megafon, a okupljeni su jedni drugima upućivali uvrede, prenosi “Jutarnji list”.

“Suludo je da se to događa u Novom Sadu, sramotno je, zato smo se okupili da to spriječimo”, rekao je Slobodan Zonić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Foto: Screenshot/N1

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!