Milatović s Milanovićem nakon usvajanja Rezolucije o Jasenovcu: Žrtvama ne smijemo politički trgovati

– Složili smo se da je naša obostrana dužnost da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu; a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, koji niko ne poriče i čije se godišnjice već decenijama zvanično obilježavaju”, rekao je Milatović

Obostrana dužnost je da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu, a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u razgovoru s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Milatović je na mreži X napisao da je razgovarao sa Milanovićem nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

– Složili smo se da je naša obostrana dužnost da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu; a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, koji niko ne poriče i čije se godišnjice već decenijama zvanično obilježavaju”, rekao je Milatović.

Dodao je da su na vanjskopolitičkom planu prioritet Crne Gore dobrosusjedski odnosi i EU integracije.

– Republika Hrvatska je naš prvi EU susjed, zato posebnu pažnju moramo posvetiti očuvanju dobrih međusobnih odnosa – kazao je Milatović.

Idi na VRH
error: Content is protected !!