Dječak (12) nije čekao ni sekundu: Spasao druga koji se davio, roditeljima nije rekao ni riječ, evo kako su saznali (VIDEO)

“Skočio sam i otplivao do njega. Zgrabio me je i našao sam se pod vodom, ali sam uspio da nas vratim na površinu”, rekao je Aleks o trenucima panike koja je zavladala

Učenik šestog razreda škole na Roud Ajlendu postao je lokalni heroj nakon što je brzom reakcijom spasio život svom drugu iz razreda.

Mali Aleks Dipvi (12) bio je na školskom izletu na plaži u Berilvilu kad je primijetio da se njegov drug iz razreda muči da pliva i da pokušava da pluta na vodi. Nije čekao ni sekunde – čim je shvatio da se nešto dešava uskočio je u akciju.

Aleksovi roditelji Met i Lisa su spasioci koji rade za vatrogasno odjeljenje Paskoga, zajednice na Roud Ajlendu, i dječak je odmah znao šta treba da uradi. Brzo je otplivao do svog druga.

“Skočio sam i otplivao do njega. Zgrabio me je i našao sam se pod vodom, ali sam uspio da nas vratim na površinu”, rekao je Aleks o trenucima panike koja je zavladala, piše “Blic”.

Nakon što je spasio druga da ne potone, Aleks je ostao sa njim sve dok nisu stigli spasioci da ih obojicu vrate nazad na obalu. Vatrogasno odjeljenje Paskoga je pohvalilo dečakovu hrabrost.

“Veoma smo ponosni na ovog mladića čije smo odrastanje pratili u našem vatrogasnom domu. Srećni smo što ga imamo kao člana naše vatrogasne porodice Paskoga”, naveli su na Facebooku.

Ne samo hrabar, Aleks je i skroman. Naime, on nakon incidenta nije ništa nikome rekao. WPRI-TV je izvijestio da su njegovi roditelji saznali za njegov hrabri čin tek u školskom mejlu. Aleksov otac je rekao da postupci njegovog sina “govore sve o tome kakva je on osoba”.

“Ne mislim o sebi kao o heroju. Znam da mnogi spasioci pomažu ljudima svakog dana i svako je mogao da uradi ono što sam ja”, skroman je Aleks.

Foto: Screenshot/WPRI 

Idi na VRH
error: Content is protected !!