Užas u Njemačkoj: U kontejneru za polovnu odjeću pronađeno tijelo žene, imala svježi ožiljak od carskog reza, hitno se traži dijete

“Oko vrata je nosila zlatni lančić s upečatljivim privjescima. Trenutno se ne može isključiti da je dijete samo u stanu i u hitnoj situaciji”, rekli su istražitelji

U njemačkom gradu Peineu u Saskoj u nedjelju oko 18 sati pronađeno je tijelo žene u kontejneru za polovnu odjeću. Policija vjeruje da je pokušala da se popenje u kontejner kad joj je poklopac pritisnuo vrat nakon čega se ugušila. Identitet žene još nije poznat, ali je imala svježi ožiljak od carskog reza, pa je u toku potraga za djetetom, piše Spiegel.

Procijenjena dob preminule žene je između 25 i 30 godina, a do sad je poznato kako je bila vrlo vitka i vjerovatno južnoevropskig porijekla. U komentarima na Facebooku ispod objave o potrazi za djetetom, korisnici nagađaju da se radi o Mađarici.

“Oko vrata je nosila zlatni lančić s upečatljivim privjescima. Trenutno se ne može isključiti da je dijete samo u stanu i u hitnoj situaciji”, rekli su istražitelji, prenosi “Jutarnji list”.

Svi koji imaju informacije o ženi ili djetetu pozvani su da se jave policiji Peine. Salzgitterska policija objavila je fotografiju na kojoj se na desnoj podlaktici mrtve žene vidi uočljiva tetovaža “SANYI”, a rečeno je kako na desnoj nadlaktici ima još jednu na kojoj piše “KIRA”.

Foto: Facebook (Polizei Salzgitter/Peine/Wolfenbüttel)

Idi na VRH
error: Content is protected !!