Čovjek htio da snimi kako ga anakonda guta: Uslijedio je pakao kad ga je ščepala za glavu (VIDEO)

Rosoli je puzeći prišao anakondi kako bi pomislila da je riječ o divljoj svinji, a njoj je trebalo nekoliko sekundi da ga ščepa. “Ne mogu da se pomjerim. Prikovala me za zemlju. Zna da ne mogu da pobjegnem. Biće dobro, dok ne umrem”, rekao je on ekipi koja je na monitoru vidjela kako mu se puls ubrzava. Rosoli se nije previše borio – ne bi mogao i da je htio, a onda mu je anakonda zgrabila glavu

Paul Rosoli je neustrašivi istraživač koji od 16. godine istražuje tajanstvene i opasne amazonske prašume i džungle. Tokom godina, proveo je vrijeme susrećući se sa raznim životinjskim vrstama, ali posebnu pažnju posvetio je proučavanju poluvodenih vrsta zmija.

Njihovu snagu je uporedio sa “zapregom konja” i tvrdi da zna mnogo o njima, kao i o ljudskom strahu od ovih divova među zmijama. Pored proučavanja zmija, Rosoli je odlučio da sprovede eksperiment koji bi promijenio percepciju ljudi o ovim životinjama. Njegova namjera da bude progutan od strane žive zmije bila je dio hrabre avanture kojom je planirao da podrži očuvanje amazonskih prašuma i prikupi novac za tu svrhu. Sa svojim timom sproveo je nedjelje tražeći savršenog kandidata za ovaj izazov, ističući da je to bio “najteži dio” eksperimenta.

“Morali smo da dizajniramo odijelo koje može da izdrži gnječenje. Anakonde se samo zakače svojim ugrizom, zatim zgnječe i tako ubijaju svoj plen prije nego što ga progutaju. Onda smo se uvjerili da ću moći da dišem u slučaju da zaista uspijem da uđem u anakondu. Zatim smo stavili svinjsku krv spolja da bih bio privlačan, da mirišem kao plijen ove zmije”, rekao je o svojoj opremi.

Rosoli je puzeći prišao anakondi kako bi pomislila da je riječ o divljoj svinji, a njoj je trebalo nekoliko sekundi da ga ščepa.

“Ne mogu da se pomjerim. Prikovala me za zemlju. Zna da ne mogu da pobjegnem. Biće dobro, dok ne umrem”, rekao je on ekipi koja je na monitoru vidjela kako mu se puls ubrzava.

Rosoli se nije previše borio – ne bi mogao i da je htio, a onda mu je anakonda zgrabila glavu.

“Poslednje čega se sjećam je da sam vidio zmijina usta otvorena pravo ka mom licu. Sve je pocrnjelo i tada sam jednostavno osjetio da me je uhvatio talas, samo je bila umotana oko mene. Duže od sat vremena sam bio stegnut. Nisam mogao da vidim, nisam mogao mnogo da čujem, samo sam mogao da se javljam radiom ljudima kojima govorim da sam živ. Spremite se momci, počinje da me guta. Lice mi je dojle! Dođite, treba mi pomoć”, vrisnuo je, prenosi “Stil”.

“Mnogo smo vodili računa. Cilj eksperimenta je bio da ljudima pokažemo moć ovih zmija čije stanište treba sačuvati”, zaključio je.

Foto: Screenshot

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!