“Toliko je bio povrijeđen da je od posljedica umro”: Dačić o ubistvu brata potpredsjednika Vlade BiH na Voždovcu

Napadači su maloljetnici F. B. (16) i N.Z. (17) i privedeni su. Oni su, prema riječima Dačića, glavni osumnjičeni i biće predati tužilaštvu i drugim državnim organima za procesuiranje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je danas da su identifikovani napadači na Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH. Mijatović je preminuo od povreda glave nakon tuče u Beogradu. Napadači su maloljetnici.

Ovaj slučaj je privukao veliku pažnju javnosti, ne samo zbog brutalnosti napada, već i zbog činjenice da je žrtva brat visokog političkog zvaničnika iz Federacije BiH. Identifikacija napadača je ključni korak u procesu pravde.

“Mi smo zaplijenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je riječ o maloljetnim licima, identifikovati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbjegne hapšenje” poručio je Dačić, prenosi “Blic”.

Napadači su maloljetnici F. B. (16) i N.Z. (17) i privedeni su. Oni su, prema riječima Dačića, glavni osumnjičeni i biće predati tužilaštvu i drugim državnim organima za procesuiranje.

“Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povrijeđen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maljoletna lica, oni su glavni osumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična djela”, rekao je Dačić.

Foto: Đorđe Mijatović (društvene mreže)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!