Izložba Matice crnogorske u Lovćencu na Dan nezavisnosti Crne Gore

Postavku izložbe čine 24 ilustrovana panoa, uz prateći katalog na crnogorskom i engleskom jeziku, što posjetiocima omogućava da se upoznaju sa crnogorskim ćirilskim inkunabulama, dubokim korijenima crnogorske pismenosti i bogatstvom crnogorske kulturne baštine iz perioda renesanse

U čast obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu otvorena je izložba „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI vijeka” koju je priredila Matica crnogorska.

Postavku izložbe čine 24 ilustrovana panoa, uz prateći katalog na crnogorskom i engleskom jeziku, što posjetiocima omogućava da se upoznaju sa crnogorskim ćirilskim inkunabulama, dubokim korijenima crnogorske pismenosti i bogatstvom crnogorske kulturne baštine iz perioda renesanse.

Govorili su publicista i istraživač Nenad Stevović i dr Radonja Dubljević, povjerenik Matice crnogorske za Srbiju koji je otvorio izložbu, saopšteno je iz Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su hor i recitatori Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

Foto: Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”

Idi na VRH
error: Content is protected !!