Ovo je Mujaga Čičkušić koji je ubio ženu i djecu u Tuzli: Istražitelji vjeruju da je planirao zločin, motiv ljubomora?

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je ubio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje

Mujaga Čičkušić prije dva dana skočio je sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je navodno ubio svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloljetne djece, a kako mediji prenose, cio zločin je bio danima unaprijed isplaniran.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je ubio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje, piše “Avaz”.

Prema nezvaničnim informacijama, tužioci i istražitelji vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Međutim, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Čičkušić se, kako je potvrđeno, prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio radnik Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

Čičkušić je prema saznanjima “Avaza”, kako je do sada pokazala istraga, brutalni zločin isplanirao u detalje. On je, kako je potvrdio izvor, nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i njom je ubio članove porodice.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cio stan je bukvalno uništen. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi djecu, ali nije uspjela.

Kako prenosi “Kurir”, istražitelje je šokiralo što je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, na spisku su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Foto: Mujaga i Amela Čičkušić (Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!