Nevjerovatno: Trideset godina su mislili da je mrtav, pronašli ga u podrumu komšije, snimci izvlačenja šire se poput požara

Snimak njegovog izvlačenja iz skrovišta, nakon što je policija pretresla kuću u blizini porodične, širi se društvenim mrežama. Policijski zvaničnici su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je zarobio i oteo Omara

Muškarac koji je nestao sa 17 godina pronađen je u susjedovom podrumu. Smatra se da ga je susjed oteo prije gotovo 30 godina, piše Sunday World. Žrtva, Omar Bin Omran, nestao je u provinciji Djelfa u Alžiru prije 27 godina i njegova porodica je svojevremeno pretpostavila da je poginuo u civilnom ratu.

Snimak njegovog izvlačenja iz skrovišta, nakon što je policija pretresla kuću u blizini porodične, širi se društvenim mrežama. Policijski zvaničnici su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je zarobio i oteo Omara.

“Glavno državno tužilaštvo iz Djelfe obavještava javnost da smo 12. maja u 20 sati pronašli Omara B, starog 45 godina, u podrumu njegovog susjeda, B.A, starog 61 godinu”, napisali su u saopštenju glavni tužioci u Djelfi, alžirskom planinskom gradu s populacijom nešto manjom od 500.000 ljudi.

Smatra se da je otmičar radio kao državni službenik i živio je sam.

Komšija otetog Omara rekao je za alžirsku TV stanicu Bilad: “Njegova jadna mama umrla je dok je bio u zarobljeništvu, a da nije znala šta mu se dogodilo, nije znala da je sve to vrijeme zapravo bio tik uz nju.”

Alžirski mediji objavili su snimak trenutka kada je Omar otkriven u natkrivenom bunaru ispod sijena na farmi ovaca.

“Prije dva dana, 12. maja 2024, Kancelarija javnog tužioca zaprimila je prijavu anonimne osobe koja tvrdi da se Omar bin Omran, koji se vodi kao nestao prije 30 godina, nalazi u kući jednog od svojih komšija, unutar ovčarnika”, rekao je sudski zvaničnik, prenosi “Jutarnji list”.

Nakon toga je glavni tužilac naredio policiji da otvori istragu.

“Državno žužilaštvo je naložilo žrtvi medicinsku i psihološku pomoć, a osumnjičeni će odmah po okončanju uviđaja biti priveden državnom tužilaštvu”, dodao je.

Zvaničnici su obećali da će se “počinitelju ovog gnusnog zločina suditi strogo”. Nepotvrđeni lokalni izvještaji kažu da je žrtvinoj porodici dojavljeno gdje se Omar nalazi nakon što je brat navodnog otmičara iznio pritužbe na društvenim medijima tokom rasprave oko nasljedstva.

Omar je rekao da nije mogao pozvati pomoć zbog čini koje je njegov navodni otmičar bacio na njega, navode alžirski mediji.

https://www.facebook.com/100044439883908/videos/739140241628061

Idi na VRH
error: Content is protected !!