Ovaj dječak iz BiH je u Njemačku došao 1992. godine, juče je Njemce šišao za samo 99 centi: Iza svega se krije sjajna priča (VIDEO)

“Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli ‘Karitas’ i ‘Tafel’. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim”, rekao je Džananović

Frizer iz Bosne i Hercegovine Edin Džananović (38) je juče punih šest sati šišao mušterije u Njemačkoj po cijeni od samo 99 centi.

Riječ je o  kampanji pod nazivom “Šišanje za 99 centi + Donacija”. I, da, svaka mušterija je svoje šišanje platila svega 99 centi. Međutim, sav prihod od šišanja i donacija je išao u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo bankama hrane i dobrotvornim organizacijama.

Edin kaže da za sve ovo ima poseban razlog:

“Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli ‘Karitas’ i ‘Tafel’. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim”, rekao je Džananović, prenosi njemački medij.

Njegova vlastita priča oblikovala ga je i pokazala mu koliko je važno pomoći drugim ljudima u nevolji. Svojom akcijom želi postaviti znak solidarnosti i suosjećanja – Edin Džanović

Edin je sve organizovao, čak i unajmio obezbjeđenje, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Dodao je i da su momci iz obezbjeđenja spontano došli na ideju da doniraju novac.

Na kraju je prikupio 312 eura, pa je onda sa saradnicima dodao još novca i na kraju došao do cifre od oko 1.000 eura.

Ovo nije kraj Edinovim humanitarnim akcijama. Već u maju planira da kombinuje prikupljanje donacija sa vožnjom bicikla. Sve što bude prikupljeno bit će donirano dječijom bolnici u Kastrop-Raukselu, piše Avaz.

Foto: Screenshot CAS-TV Bürgerfernsehen e.V. i Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!