Doajen Crnogorskog narodnog pozorišta oduševio iseljenike: Performansom u Njujorku Slobo Marunović potvrdio klasu

“Dragi prijatelju, hvala što ste nas okupili večeras, i hvala vam što predstavljate našu državu na najbolji mogući način širom svijeta. Vi ste najbolji ambasador koji promoviše vrijednosti naše države i koji svoj patriotizam pokazuje kroz uloge u svojim predstavama ali i u neposrednim kontaktima sa ljudima, kazao je konzul žeran Amer Cikotić

Crnogorski glumac Slobodan Slobo Marunović oduševio je prisutne iseljenike koji su došli da gledaju njegov preformans “Dobro veče Crna Goro” u restoranu “Renaissance Hall” u Njujorku.

Prvak Crnogorskog narodnog pozorišta se predstavio monolozima iz pozorišnih predstava ,,Potonja ura Njegoševa”, ,,Az Makarije”, ,,Balkanska carica”, a čuli su se stvaralaštvo i stihovi Petra Ii Petrovića Njegoša, kralja Nikole, Slobodana Tomovića, Vita Nikolića, Avda Međedovića, Lesa Ivanovića, Jevrema Brkovića, Dušana Kostića, Ratka Vujoševića, Rista Ratkovića, Zuvdije Hodžića, Bobana Velimirovića i brojnih pjesnika iz Crne Gore, čime je zaradio ogroman aplauz i ovacije od naših ljudi koji žive u SAD.

Pred početak perfomansa, konzul žeran Amer Cikotić u svoje i u ime vice konzulke Maje Vasilijević pozdravio je sve prisutne, zahvalio se organizatorima iz Crnogorskog društva “13. jul” i poželio dobrodošlicu Slobu Marunoviću.

“Dragi prijatelju, hvala što ste nas okupili večeras, i hvala vam što predstavljate našu državu na najbolji mogući način širom svijeta. Vi ste najbolji ambasador koji promoviše vrijednosti naše države i koji svoj patriotizam pokazuje kroz uloge u svojim predstavama ali i u neposrednim kontaktima sa ljudima.

Znajući da ste jednom izjavili, citiram,’pozorište mi je ogromno zadovoljstvo i ja se najbolje osjećam na pozornici’, uz poziv prisutnima da dođu na Vaše predstave 29. i 30. marta u Bruklinu i Nju Džerziju, srdačno Vas pozdravljam i dajem vam riječ i prostor. Nam prisutnima ostaje da uživamo gledajući i slušajući Vas”, rekao je Cikotić.

U ime organizatora, obratio se potpredsjednik Crnogorskog društva “13. jul” Božidar Batko Šaranović.

Valja na kraju istaći da je Slobo Maronović posjetio Generalni konzulat Crne Gore u Njujorku, kao i da večeras ima nastup u Bruklinu.

Kako su nas obavijestili iz Generalnog konzulata Crne Gore, monodrama u Bruklinu će biti izvedena u terminu od 19 – 20:30 časova u ESSENCE Theatre-Studio (Stage), 2653 Coney Island Ave. Brooklyn, NY 11223.

Gledaoci u Nju Džerziju će imati šansu da gledaju predstavu u subotu, 30. marta, u Jersey City Theater centru. Tikete mogu kupiti na sljedećem linku

Foto: Facebook i Fokuspress.com

Idi na VRH
error: Content is protected !!