Cure neslužbene informacije s vještačenja telefona majke: Na dan nestanka Danke obrisano puno poruka i poziva?

“Dan uoči nestanka i na dan nestanka Danke Ilić mnoge poruke i pozivi su izbrisani s telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi mogu se izbrisati s telefona, ali ostaju u bazi podataka”, rekao je izvor

Prema nezvaničnim saznanjima istrage, vještačenje mobilnog telefona Ivane Ilić pokazalo je da su mnoge poruke i podaci o pozivima izbrisani, javlja “Informer”.

“Dan uoči nestanka i na dan nestanka Danke Ilić mnoge poruke i pozivi su izbrisani s telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi mogu se izbrisati s telefona, ali ostaju u bazi podataka”, rekao je izvor.

Kako se saznaje prije nestanka Danke Ilić majka je tri puta slikala dijete iz različitih uglova.

Podsjetimo, majka Danke Ilić, Ivana, danas je ponovo, po četvrti put, u policijskoj stanici u Boru gdje se ispituje o okolnostima nestanka njene ćerke.

Prema informacijama srbijanskih medija, policija s njom provjerava svaku informaciju koja u istrazi nestanka njezine ćerke stigne do policije.

Kako se nezvanično saznaje, policija je u posljednja četiri dana putem sistema “Nađi me” dobila dosta informacija, a svaka informacija mora se provjeriti kako bi se Danka Ilić pronašla.

Dva specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije MUP-a, stigla su sinoć u Banjsko polje i rano jutros započela detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je Danka je nestala.

Kako javljaju reporteri “Blica”, ispred kuće u kojoj je djevojčica nestala, jutros su bila parkirana dva kamiona, a pored nje su prošla dva policijska automobila beogradskih tablica, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Društvene mreže/MUP Srbije

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!