Otmičaru djede Jelene Đoković deset godina robije: Starca vezao za dalekovod pa tražio dva miliona eura

Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gdje mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i tijelo oblijepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup. Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: ‘Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema’. Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona eura, utvrđeno je tokom suđenja

Jelena Đoković (Foto: Instagram)

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog toga što je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavljevića (81), djeda Jelene Đoković, supruge Novaka Đokovića.

Kako je dokazano, Matić je proke otmice odabrao mjesto na koje je odveo otetog starca, u namjeri da od njegove porodice iznudi dva miliona eura, jer je znao ko je njegova unuka, piše “Kurir”.

Kobne noći je provalio u kuću nesrećenog čovjeka tako što je isjekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog djeda, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesrećni čovjek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

“Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gdje mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i tijelo oblijepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup. Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: ‘Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema’. Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona eura”, utvrđeno je tokom suđenja.

Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!