Bjelopoljac redovno otplaćivao kredit, ima još tri rate, a sada javni izvršitelj hoće da mu proda kuću: Pogledajte šta je birokratija uradila Goranu Rakonjcu (VIDEO)

Na papiru koji je pokazao Sadiković piše da je uplatio 43.660, a da ima da plati 885 eura. „Željeznica ima svu evidenciju“, pojasnio je Sadiković. „Izvršitelja to ne zanima, ne interesuje ga ništa. Interesuje ga prodaja, da bi imao procenat. On traži od mene 29.000 eura od presude. A ono što sam plaćao ništa, pojela maca“, ironično je kazao Rakonjac

Da bi otplatio kredit kojim je dovršio kuću, mašinovođi Željeznice Crne Gore Goranu Rakonjcu trebalo je 15 godina. Nije bilo lako. Velikih 40.000 eura puno je novca. Ostale mu još tri rate. Možda još samo dvije, ako danas bude plata, a za Praznik rada 1. maj moglo bi se proslaviti radničko veselje.

Lijepa bi to bila priča.

Ali, slutite da nije tako.

„Čija li je, pitam se“, misleći na kuću, kaže na početku razgovora za emisliju „Gledajmo se“, RTCG, Goran Rakonjac iz Bijelog Polja.

„Čija je Vaša kuća“, upitao ga je autor emisije, novinar Sead Sadiković.

„Ne znam“, glasio je odgovor. „Ja živim u njoj, smatram da je moja, međutim, izvršitelj hoće da je proda. Razlog je nerad između banaka, fondova, i ne znam koga, izvršitelja… Moje su sumnje da je mutnije, ali ćemo nazvati to neradom“, kazao je Rakonjac.

Goran je pred penzijom. Ispričao je da mu 2012. i 2013. nije odbijena po jedna rata. Hipo Alpe Adria banka mu je raskinula ugovor i prodala dug fondu. Po raskidu ugovora 2014. je saznao da se pokreće izvršni postupak. Izvršitelju je napisao prigovor da mu se redovno od plate otplaćuje rata od 295 eura.

„Ulazimo u sudski proces koji je završen 2016. presudom da sam dužan 28.910 eura i kamate 122 eura. Sve vrijeme sam plaćao“, kaže Rakonjac.

To je potvrdio i dokument Željeznice koji je pokazao Sadiković, gdje piše da mu je uredno odbijana i uplaćivana rata na račun banke.

Na papiru koji je pokazao Sadiković piše da je uplatio 43.660, a da ima da plati 885 eura.

„Željeznica ima svu evidenciju“, pojasnio je Sadiković.

„Izvršitelja to ne zanima, ne interesuje ga ništa. Interesuje ga prodaja, da bi imao procenat. On traži od mene 29.000 eura od presude. A ono što sam plaćao ništa, pojela maca“, ironično je kazao Rakonjac.

Pogledajte kompletan prilog:

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!