Medvedev održao sumanut govor, pa objavio svoju mapu Evrope: Pogledajte kako izgleda Ukrajina (VIDEO)

Medvedev je govor održao ispred mape Ukrajine koja prikazuje tu zemlju kao teritoriju zbijenu uz Poljsku, s Rusijom koja u potpunosti kontroliše istok, jug i obalu Crnog mora. „Jedan od bivših ukrajinskih vođa je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvijek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija“, rekao je Medvedev

Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa Savjeta bezbjednosti Rusije i saveznik predsjednika Vladimira Putina, u ponedjeljak je rekao da je Ukrajina dio Rusije i isključio mirovne pregovore s aktuelnim ukrajinskim vođstvom.

U ratobornom govoru u južnoj Rusiji Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa „specijalnom vojnom operacijom“ sve dok druga strana ne kapitulira, dodavši da će se „istorijski djelovi Rusije vratiti kući“.

Medvedev je govor održao ispred mape Ukrajine koja prikazuje tu zemlju kao teritoriju zbijenu uz Poljsku, s Rusijom koja u potpunosti kontroliše istok, jug i obalu Crnog mora.

„Jedan od bivših ukrajinskih vođa je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvijek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija“, rekao je, piše “Jutarnji list”.

Isključio je, prenosi portal nova.rs, mogućnost mirovnih pregovora s aktuelnim ukrajinskim vođstvom na čelu s predsjednikom Vladimirom Zelenskim i poručio da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako bude htjela da pregovara, morati da prepozna novu realnost na terenu.

Teritorije na obje obale Dnjepra dio su ruskih strateških i istorijskih granica, naglasio je Medvedev.

„Zato su svi pokušaji da se to nasilno promijeni, da se žive odsijeku, osuđeni na propast“, ​​dodao je.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!