Užas na Kosovu, djevojčica (4) umrla nakon što su je istukla ujakova djeca? “Nije mogla da hoda, samo je plakala”

Djevojčicina majka je Telegrafu rekla da joj je ćerka rekla da su je ujakova djeca tokom igre istukla. “Kada sam je uzela u naručje, nije mogla da hoda, samo je plakala”, rekla je djevojčicina majka

Smrt 4-godišnjakinje iz Đakovice na zapadu Kosova biće istražena zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je nastupila, piše “Telegraf”.

Djevojčicina majka je Telegrafu rekla da joj je ćerka rekla da su je ujakova djeca tokom igre istukla. “Kada sam je uzela u naručje, nije mogla da hoda, samo je plakala”, rekla je djevojčicina majka.

Nakon što je djevojčica primljena u bolnicu u Đakovici, ljekari su utvrdili da na donjem dijelu leđa ima modrice i na prsima otok.

Djevojčica je zbog težine povreda prebačena u bolnicu u Prištini, a kasnije je utvrđeno i da je imala povredu glave.

Djevojčicina majka, međutim, tvrdi da joj jedoktorka u bolnici u Prištini rekla da je njena ćerka oboljela od infekcije i da zbog nje krvari.

“Telegraf” navodi da se ljekarsko vijeće složilo s konstatacijom da je djevojčica preminula od krvarenja koje je izazvala infekcija.

Institut za sudsku medicinu Kosova (ISM) uradiće obdukciju djevojčicinog tijela, a kosovski tužioci su naredili da se njena smrt istraži kako bi se utvrdilo je li infekcija koju je dobila nastupila zbog povreda ili možda zbog ljekarske greške, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!