Bar: Peć na drva vjerovatno uzrok požara u kojem su stradale četiri osobe

“Zajedno sa vještakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mjesta, sa nama je bio i vještak elektrostruke. Tom prilikom smo našli potpuno izgorjele barake i ugljenisana četiri tijela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok ovog požara peć na drva. Nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka za požare i eksplozije znaće se tačan uzrok požara”, kazala je tužiteljka Mirjana Tankosić Vučinić

Dvoje djece, devetnaestogodišnja djevojka i starija žena stradali su u požaru koji je u ranim jutarnjim satima izbio u naselju ispod brda Volujica, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru Mirjana Tankosić Vučinić kazala je da je uzrok požara najvjerovatnije peć na drva.

Iz OKC-a Uprave policije nijesu mogli da nam saopšte koliko godina su imala stradala djeca.

Tužiteljka kaže da je jutros oko pet sati obaviještena da je u naselju pod Volujcom došlo do požara i da su stradale četiri osobe, te da su barake potpuno izgorjele.

“Zajedno sa vještakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mjesta, sa nama je bio i vještak elektrostruke. Tom prilikom smo našli potpuno izgorjele barake i ugljenisana četiri tijela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok ovog požara peć na drva. Nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka za požare i eksplozije znaće se tačan uzrok požara”, kazala je Tankosić Vučinić.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su u 4.35 sati obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara.

“Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tijela“, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Foto: Printscreen/RTCG video

Idi na VRH
error: Content is protected !!