Ukrajinci tvrde da su potopili još jedan veliki ruski vojni brod, objavljen snimak napada (VIDEO)

Da su dronovi potopili “Cezara Kunjikova” tvrdi i Telegram kanal Krimski vjetar. Ukrajinska pravda piše da je ruski spasilački helikopter Kamov Ka-27 viđen kod obalnog grada Forosa na jugu Krima, što bi sugerisalo da je brod zaista potopljen ili u najmanju ruku znatno oštećen

Odbrambeni obavještajci Ministarstva odbrane Ukrajine tvrde da su pomorskim dronovima u srijedu pogodili i potopili veliki ruski desantni brod “Cezar Kunjikov” koji se nalazio u Crnom moru kod Aljupke na jugu Krima, piše Ukrajinska pravda.

Da su dronovi potopili “Cezara Kunjikova” tvrdi i Telegram kanal Krimski vjetar.

Ukrajinska pravda piše da je ruski spasilački helikopter Kamov Ka-27 viđen kod obalnog grada Forosa na jugu Krima, što bi sugerisalo da je brod zaista potopljen ili u najmanju ruku znatno oštećen.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije reklo je pak da su ruske odbrambene snage u noći s 13. na 14. februar u Crnom moru navodno uništile šest dronova.

Prema informacijama koje se nalaze na službenoj internet stranici Crnomorske flote Ruske ratne mornarice, desantni brod klase Ropuča “Cezar Kunjikov” dugačak je 112,5 metara, širok 15 metara i ima istisninu od 4000 tona s punim teretom. Naoružan je protivvazdušnim mašinama (AK-725), prenosnim sistemima za protivvazdušnu odbranu i raketnim bacačima (A-215 Grad-M).

Njegova posada navodno broji 87 članova, a osim za prevoz tehnike, što mu je glavna namjena, navodno se može koristiti za polaganje mina.

Ukrajinska pravda navodi da je “Cezar Kunjikov” prije bio usidren u Berdjansku i da je pretrpio štetu kada su ukrajinske snage u martu 2022. godine potopile ruski desantni brod Saratov.

The Sun piše da je kapetan “Cezara Kunjikova”, Aleksander Čirva preminuo od posljedica povreda koje je 2022. godine zadobio tokom potapljanja ruske krstarice “Moskva”, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!