Ruski tenkovi se sudare, a onda kreće pakao: Ovo je snimak sa fronta kod Donjecka koji je razbjesnio vojne blogere Kremlja (VIDEO)

Snimak prvo pokazuje kako se kolona borbenih oklopnih vozila upada u haos dok pokušavaju da se okupe za napad. Nakon sudara jedan od tenkova ostaje onesposobljen na bojnom polju, ali onda situacija postaje mnogo gora po Ruse. U tom trenutku stižu ukrajinski dronovi koji onesposobljavaju i druge tenkove, dok njihove posade pokušavaju da spasu žive glave

Na YouTube kanalu britanskog Daily Maila objavljen je ponižavajući snimak propalog ruskog tenkovskog napada kod Novomihalivke, ukrajinskog sela na obodu grada Donjecka.

Na njemu se vidi kako se dva ruska tenka sudaraju prije nego što ih ukrajinski dronovi raznesu.

Snimak prvo pokazuje kako se kolona borbenih oklopnih vozila upada u haos dok pokušavaju da se okupe za napad.

Nakon sudara jedan od tenkova ostaje onesposobljen na bojnom polju, ali onda situacija postaje mnogo gora po Ruse.

U tom trenutku stižu ukrajinski dronovi koji onesposobljavaju i druge tenkove, dok njihove posade pokušavaju da spasu žive glave.

Djeluje da se napad završio brže nego što je počeo, ali onda dolijeće još ukrajinskih dronova kako bi dovršili posao nad napuštenim tenkovima.

U klipu su prikazani i snimci sa samih dronova prije udara, piše “Kurir”.

Dejli mejl navodi da su Ukrajinci upotrebili desetine jeftinih dronova kako bi uništili rusku skupu vojnu opremu.

Iako se video propalog napada proširio po internetu, ruski vojni blogeri su na njega reagovali mješavinom nevjerice i bijesa.

Navodi se da trupe ruskog predsjednika Vladimira Putin pokušavaju da zauzmu gradove oko Donjecka koji drže pod kontrolom, ali za sada imaju ograničen uspjeh.

Oni su zauzeli Marinku uz velike gubitke ljudstva i vojne opreme, ali i dalje nisu stavili pod svoju kontrolu Avdijivku.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!