Kina: Monstruozni par bacio dvoje male djece sa 15. sprata, pogubljeni su

Nakon što se Zhang razveo od svoje supruge u februaru 2020, Ye je gledala na njegovu djece kao “prepreku za njezino vjenčanje sa Zhangom i teret za njihov budući zajednički život”. Zajedno su skovali urotu kako prikazati ubistvo djece kao slučajni pad, zaključio je sud. Zhang je izbacio djecu kroz prozor svog stana s 15. sprata

U Kini je pogubljen par koji je bacio dvoje djece kroz prozor stambene zgrade, javlja BBC.

Zhang Bo, otac djece, i Ye Chengchen prethodno su proglašeni krivima za ubistvo dvogodišnje djevojčice i jednogodišnjeg dječaka 2020. godine.

Kineski Vrhovni sud nazvao je motive para “izuzetno zlonamjernim”, ističući njihove “okrutne metode”.

Par je, piše “Jutarnji list”, u srijedu pogubljen u jugozapadnom gradu Chongqingu. Nije jasno kako je pogubljenje izvršeno, iako se smrtne kazne u Kini uglavnom izvršavaju smrtonosnom injekcijom ili strijeljanjem.

Zhang je započeo vezu s Ye a da je je obavijestio o svom bračnom ili roditeljskom statusu, ali Ye ga je nastavila viđati i nakon što je saznala istinu, rečeno je na sudu.

Nakon što se Zhang razveo od svoje supruge u februaru 2020, Ye je gledala na njegovu djece kao “prepreku za njezino vjenčanje sa Zhangom i teret za njihov budući zajednički život”.

Zajedno su skovali urotu kako prikazati ubistvo djece kao slučajni pad, zaključio je sud. Zhang je izbacio djecu kroz prozor svog stana s 15. sprata.

Vijest o njihovom pogubljenju brzo je postala popularna na kineskoj društvenoj mreži Weibo, privlačeći stotine miliona pregleda.

“Oni to potpuno zaslužuju zbog svog zločina”, stoji u jednom Weibo komentaru lajkovanom više od 30.000 puta.

“Nadam se da će djeca imati samo mir i radost u svom sljedećem životu”, kaže drugi komentar.

Chen Meilin, majka dvoje djece, rekla je u četvrtak veče da je “noćna mora koja je mučila porodicu više od tri godine konačno nestala”.

Osim ovog pogubljenja, istog dana izvršena je još jedna državna egzekucija. Student Wu Xieyu proglašen je krivim za ubistvo svoje majke višestrukim udarcima utegom 2015. godine.

Foto: Chongqing – Ilustracija (Printscreen/Walk East)

Idi na VRH

error: Content is protected !!