Zarađivao je milione tokom karijere, a sada zbog ubistva Srbijanke radi u zatvoru za 2,5 eura

Ruggs je krajem 2022. godine bio u alkoholisanom stanju i vozeći 251 kilometar na sat svojim sportskim “Chevroletom” zakucao se u “Toyotu” kojom je upravljala 23-godišnja Tintor. Uslijed stravičnog sudara terenac se zapalio, a Tina Tintor iz Srbije i njen pas su poginuli

Igrač američkog fudbala Henry Ruggs III osuđen je na 10 godina zatvora nakon što je u alkoholisanom stanju usmrtio Srbijanku Tinu Tintor u Las Vegasu, a sadi radi u zatvoru kao kancelarijski službenik i zarađuje 2,50 eura na sat.

Ruggs se trudi da što korisnije provodi vrijeme u zatvoru u Sjevernoj Nevadi, a osim toga, njegova posvećenost ima pozitivan učinak na zatvorsku kaznu, koja bi mogla biti umanjena, piše Klix.ba.

Ruggs je krajem 2022. godine bio u alkoholisanom stanju i vozeći 251 kilometar na sat svojim sportskim “Chevroletom” zakucao se u “Toyotu” kojom je upravljala 23-godišnja Tintor.

Uslijed stravičnog sudara terenac se zapalio, a Tina Tintor iz Srbije i njem pas su poginuli.

Ruggs je prošao s težim povredama, baš kao i njegova djevojka koja je bila s njim u automobilu, a utvrđeno je da je imao 1.61 promila alkohola u krvi, što je dvostruko više od dopuštenog. Takođe, u Ruggsovom automobili pronađen je i napunjen pištolj.

Nakon svega, dobio je deset godina zatvora, ali uz dobro ponašanje, Ruggs bi mogao biti pušten nakon samo tri godine.

Foto: Henry Ruggs III na sudu (Printscreen/Law&Crime Network)

Idi na VRH
error: Content is protected !!