Njujork: Izložba slika rožajskog slikara Selvera Kardovića u Bošnjačkom kulturnom centru

“Priča o mom predstavljanju u Americi je aktuelna već nekoliko godina, ali sam bio spriječen zbog pandemije i najzad smo došli do realizacije, na poziv naših udruženja dijaspore u Njujorku i Konzulata, koji će prožiti svu potrebnu logistiku za održavanje moje 17. samostalne izložbe. I dalje je aktuelan ciklus slika ‘Fermen’, ali ova izložba ima neku vrstu podnaslova, a to je ‘Zlatna nit’, što simbolizuje naše povezivanje gdje god da smo, a i ta zlatna nit se javlja na fermenu, odnosno mojim slikama”, kazao je za Radio Rožaje Kardović

Jedan od najperspektivnijih rožajskih slikara mlađe generacije, Selver Kardović, predstaviće po prvi put svoje stvaralaštvo publici u Americi, 27. januara u Bošnjačkom kulturnom centru u Njujorku. Tog dana biće otvorenja njegova 17. izložba slika iz ciklusa “Fermen”, sa podnaslovom “Zlatna nit”. Kardović je trebao ranije da izlaže, ali je projekat prolongirala pandemika korona virusa.

“Priča o mom predstavljanju u Americi je aktuelna već nekoliko godina, ali sam bio spriječen zbog pandemije i najzad smo došli do realizacije, na poziv naših udruženja dijaspore u Njujorku i Konzulata, koji će prožiti svu potrebnu logistiku za održavanje moje 17. samostalne izložbe. I dalje je aktuelan ciklus slika ‘Fermen’, ali ova izložba ima neku vrstu podnaslova, a to je ‘Zlatna nit’, što simbolizuje naše povezivanje gdje god da smo, a i ta zlatna nit se javlja na fermenu, odnosno mojim slikama”, kazao je za Radio Rožaje Kardović.

Obično bi, kaže, dopunjao ciklus slika “Fermen”, i imao je nekoliko djela koja su nosila taj projekat.

“Ovog puta sam sam odlučio da se Americi predstavim sa 15 novih slika, isključivo rađenih za ovu izložbu. Sve su ulje na platnu”, kaže Kardović.

Nada se da će slike biti izložene u još nekim mjestima.

Kardović je rođen 1990. godine u Rožajama. Završio je Srednju umjetničku školu “Petar Lubarda” na Cetinju, a Fakultet umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, odsjek slikarstvo. Izlagao je i na više od 59 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Rožajama.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!