Ovako izgleda najbogatije romsko selo u regionu: Ogromne kuće gradili iz bizarnog razloga (VIDEO)

Većina ih je sagrađena od bijelog kamena, dok se na fasadama često nalaze gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova. Kažu da nijedna kuća  nema manje od 200 kvadrata, a neke imaju čak i po 30 soba! Njihovi vlasnici uglavnom rade u Austriji, Njemačkoj i Italiji, a nekoliko puta godišnje dolaze u Draginje

Mjesto Draginje nalazi se nadomak Šapca, a o njemu već godinama kruže priče da je najbogatije romsko selo u Srbiji, a moguće i u regionu, prenosi srpski Alo.

Naime, selo je postalo prepoznatljivo po velikom broju raskošnih kuća koje izgledaju poput palata. Većina ih je sagrađena od bijelog kamena, dok se na fasadama često nalaze gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova. Kažu da nijedna kuća  nema manje od 200 kvadrata, a neke imaju čak i po 30 soba! Njihovi vlasnici uglavnom rade u Austriji, Njemačkoj i Italiji, a nekoliko puta godišnje dolaze u Draginje.

Ekipa emisije “Svadba od milion eura” Televizije Happy zaputila se u to mjesto kako bi se uvjerila jesu li kuće zaista poput palata, vrijedne nekoliko miliona eura. Tamo su, među ostalima, pronašli i vlasnike neke od najraskošnijih kuća koji su im ispričali šta su radili u inostranstvu i kako su gradili kuću, prenosi “Jutarnji list”. Jedan 65-godišnji mještanin je rekao da selo prije nekoliko decenija nije imalo čak ni uličnu rasvjetu, a gradnja ovakvih kuća započela je kao takmičenje “ko će imati veću i ljepšu kuću”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!