Postavio kameru da vidi ko mu svaku noć “sređuje” šupu, otkrio preslatkog gosta i riješio da ga zadrži (VIDEO)

Rodni Holbruk (75) iz Built Velsa, rekao je da je misterija započela s hranom za ptice koju je ostavio u šupi, a koja je završila u paru starih cipela

Fotograf divljih životinja u Velsu postavio je kameru u svoju šupu s alatom kako bi otkrio zašto se predmeti pomiču i otkrio da “uredan miš” čisti umjesto njega.

Rodni Holbruk (75) iz Built Velsa, rekao je da je misterija započela s hranom za ptice koju je ostavio u šupi, a koja je završila u paru starih cipela.

Holbruk je, pišu nezavisne.com, postavio kameru u svoju šupu i na kraju snimio miša koji noću dolazi kako bi skupio male predmete koji su bili izostavljeni i stavio ih u mali dio na polici.

“To se događa svake noći bez greške”, rekao je Holbruk za “The Washington Post”.

Rekao je da glodar, kojeg je nazvao “velški uredni miš”, obično radi sam, ali ga povremeno prate još jedan ili dva miša.

Rekao je da miš i njegova pratnja očito stavljaju njegove izostavljene predmete, uključujući eksere, vezove za kablove i mali alat u prostor kako bi sakrili orahe.

“Sada se ne trudim da raspremam, ostavim stvari van kutije i oni ih do jutra stave na svoje mjesto”, rekao je Holbruk za “BBC”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!