Knežević, šef Mandićevog kabineta i drugi predstavnici ZBCG na svečanom prijemu povodom neustavnog Dana RS

Prijemu su prisustvovali i funkcioneri Nove srpske demokratije (NSD) – poslanik i član Predsjedništva te stranke Jovan Vučurović, član Predsjedništva NSD-a Budimir Aleksić i šef Kabineta predsjednika Skupštine Velimir Đoković, bivši predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad. Poziv da prisustvuju proslavi praznika dobili su i najviši zvaničnici Crne Gore, ali je predsjednik Jakov Milatović ranije rekao da neće ići jer time pokazuje svoj odnos prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine, dok je predsjednik Skupštine i lider NSD-a Andrija Mandić čestitao praznik, ali i kazao da neće ići jer sjutra slavi krsnu slavu

Lider Demokratske narodne partija (DNP) Milan Knežević i predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović (DNP) prisustvovali su svečanom prijemu u Vladi Republike Srpske povodom 9. januara – Dana RS, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Prijemu su prisustvovali i funkcioneri Nove srpske demokratije (NSD) – poslanik i član Predsjedništva te stranke Jovan Vučurović, član Predsjedništva NSD-a Budimir Aleksić i šef Kabineta predsjednika Skupštine Velimir Đoković, bivši predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad.

Na prijemu je bio i v.d. rukovodilac Službe za građane Glavnog grada Vladislav Dajković. Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić objavio je da je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana RS.

Poziv da prisustvuju proslavi praznika dobili su i najviši zvaničnici Crne Gore, ali je predsjednik Jakov Milatović ranije rekao da neće ići jer time pokazuje svoj odnos prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine, dok je predsjednik Skupštine i lider NSD-a Andrija Mandić čestitao praznik, ali i kazao da neće ići jer sjutra slavi krsnu slavu.

Svečana akademija pod nazivom “Simbol slobode”, povodom obilježavanja Dana RS, održana je u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da taj bosansko-hercegovački entitet želi mir i stabilnost, da ne da svoje i neće tuđe i da nikog ne ugrožava.

Lider DNP- a Milan Knežević i predsjednik opštine Zeta Mihailo Asanović na svečanom prijemu povodom 09. januara Dana…

Posted by За будућност Црне Горе on Monday, January 8, 2024

“Slavimo 9. januar, deveti dan u godini koji je pripao nama da ga obilježavamo kao dan osnivanja Republike Srpske. Činimo to s velikom ljubavlju i željom da nikoga ne povrijedimo, a da se ipak veselimo, jer to pripada nama, našoj duši, našem karakteru i slobodi. Sloboda Srbima na ovim prostorima nikada nije bila filozofska, već egzistencijalna riječ, zato je i proizvela mnoge naše akcije”, rekao je Dodik, kako prenosi RTS.

Kazao je da se srpski narod oduvijek borio za slobodu, podnoseći velike žrtve i dodao da je RS nastala prije ratnih sukoba u BiH, prenose “Vijesti”.

“Formirali smo Republiku Srpsku zabrinuti za sudbinu srpskog naroda kojem je prijetilo odvajanje od matice Srbije i da budemo nešto što smo davno bili – prekodrinski Srbi, oni kojima su razni osvajači pravili tampon zonu uz Drinu kako bi ih odvojili od matice. Zabrinuti, nismo željeli rat i nismo dali povod za rat”, rekao je Dodik i dodao da su u tom trenutku “vođe srpskog naroda žrtvovale vlastiti komoditet, a neki od njih su danas pokojni”, a neki u, kako je rekao, “bjelosvjetskim kazamatima”.

Dodik je ponovio stav da nije bilo genocida u Srebrenici.

Foto: Facebook.com/zabuducnostcg

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!