Ubica je učenik škole: Novi detalji pucnjave u srednjoj školi u Ajovi (VIDEO)

Ranije danas je javljeno da je najmanje jedna osoba izgubila život, a nekoliko je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi

Osumnjičeni napadač u srednjoj školi u američkoj državi Ajova identifikovan je kao učenik te škole Dilan Batler, izjavio je šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja.

Šerif je na konferenciji za novinare rekao da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da se shvati šta se dogodilo, piše “Blic”.

Ranije danas je javljeno da je najmanje jedna osoba izgubila život, a nekoliko je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi.

Kako je navela televizija NBC, pozivajući se na više policijskih izvora, naoružani napadač je preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi nanio.

U pucnjavi je povrijeđeno još pet osoba, uključujući direktora škole.

Batler je prije pucnjave na društvenoj mreži TikTok objavio video iz školskog toaleta u kom je napisao “Sada čekamo”.

Pucnjava je prijavljena jutros oko 7.37 časova po lokalnom vremenu, prije početka prvog školskog dana poslije zimskog raspusta za učenike srednje škole u Periju, koju pohađa oko 1.785 učenika.

Policija je saopštila da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da utvrdi tačne okolnosti incidenta.

Foto: Printscreen/NBC 

 

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!