Kosovski premijer Aljbin Kurti održao sastanak sa predstavnicima Crnogorske zajednice

Razgovarano je o podršci za nevećinsku zajednicu u ovoj godini, uključujući i dodatne grantove od tri miliona eura koje je izdvojilo Ministarstvo za zajednice i povratak, od čega su koristi imale i crnogorske NVO, ali i o pozitivnim promjenama u implementaciji Zakona o upotrebi jezika i razvoju puteva koji povezuju državu Kosovo sa Crnom Gorom – između Dečana i Plava i između Peći i Rožaja

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, održao je 18. decembra sastanak sa Crnogorskom zajednicom, zajedno sa zamjenicom premijera Emilijom Redžepi.

Učesnici sastanka bili su zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Lazar Radulović i Denis Ivić iz Konsultativnog savjeta za zajednice pri Predsjedništvu, zajedno sa ambasadorom Crne Gore na Kosovu, Bernardom Çobajem.

Razgovarano je o podršci za nevećinsku zajednicu u ovoj godini, uključujući i dodatne grantove od tri miliona eura koje je izdvojilo Ministarstvo za zajednice i povratak, od čega su koristi imale i crnogorske NVO, ali i o pozitivnim promjenama u implementaciji Zakona o upotrebi jezika i razvoju puteva koji povezuju državu Kosovo sa Crnom Gorom – između Dečana i Plava i između Peći i Rožaja.

Premijer je istakao značaj popisa stanovništva koji će biti održan u aprilu naredne godine. U popisu, po prvi put, svakoj kući je dato pravo da ima popisivača iz svoje zajednice, kako ne bi osjećali pritisak da se izjasne drugačije.

Učesnici su pozitivno ocijenili priliku da razgovaraju o ovim pitanjima i da rade zajedno u suočavanju sa zajedničkim izazovima, saopšteno je iz Kabineta premijera Kosova.

Foto: Kabinet premijera Kosova

Idi na VRH
error: Content is protected !!