Albanac sa Kosova nožem ubio trudnu Italijanku: Na mrežama ostavio jezivu poruku… (VIDEO)

Na TikTok-u je objavio i video sa sljedećim riječima: “Majka me odgojila da budem najljubaznija i najslađa osoba koju ćete ikada sresti, ali ako me ne poštujete, saznaćete zašto nosim očevo prezime”

Vanessa Ballan (27) pronađena je mrtva u selu Spineda di Riese Pio X, u talijanskoj pokrajini Treviso. Bila je trudna i živjela je sa suprugom Nicolom Scapinellom, koji je pronašao njeno tijelo kad se vratio kući. Uzbunu je digla komšinica koja je nazvala 118, piše Euronews.

Žrtva je izbodena nožem, a osumnjičeni za ubistvo je državljanin Kosova, Bujar Fandaj (41), koji je od ranije poznavao žrtvu.

Vanesswa Balan ga je poznavala od ranije i prošlog oktobra prijavila za uhođenje, što je istražiteljima otkrio njezin suprug Nicola. Osumnjičenik, koji živi u Altivoleu, opštini na granici s Rieseom, pobjegao je s mjesta zločina.

Kako je pokazao uviđaj, Vanessa je prvo izudarana po licu, a zatim najmanje sedam puta ubodena u prsa. Imala je i povrede po rukama što potvrđuje da se očajnički pokušavala spasiti.

Njen suprug je u stanju šoka, ali je uspio dati korisne informacije istražiteljima koji su smjesta krenuli u potragu za ubicom. Oružje kojim je počinjeno ubistvo još nije pronađeno.

Par, koji je u braku od novembra 2012, ima četvorogodišnjeg sina, koji je u vrijeme ubistva bio u vrtiću. Riječ je o malom mjestu s tek nekoliko kuća i frizerskim salonom u koji je 27-godišnjakinja često odlazila. Vanessa je, kad je ubijena, bila trudna nekoliko mjeseci i radila je kao prodavačica u Eurospinu u Castelfrancu, rekao je guverner regije Veneto, Luca Zaia.

Kako piše “Blic”, neposredno nakon ubistva Bujar Fandaj je na Instagramu i TikToku objavio pjesmu sa stihovima: “Takav sam, odmah ti dajem srce, transparentnost i iskrenost, ali ne pomišljaj na to da me zaje*eš jer ako mi ispadneš iz srca, nećeš se vratiti tamo”.

Takođe, nakon toga je objavio i fotografiju na kojoj se vidi slovenačka granica.

Ipak, Fandaj nije pobjegao u Sloveniju, već ga je policija pronašla i uhapsila nedaleko njegove kuće.

Na TikTok-u je objavio i video sa sljedećim riječima: “Majka me odgojila da budem najljubaznija i najslađa osoba koju ćete ikada sresti, ali ako me ne poštujete, saznaćete zašto nosim očevo prezime”.

Vlasnik je male molerske kompšanije “7 Color”, a dane je provodio na gradilištima u okolini. U pauzama za ručak najčešće je jeo sendviče kupljene u samoposluzi u kojoj je radila ubijena žena.

Bujar Fandaj obožava fudbal i igrao s amaterima iz Montebelluna. Komšije kažu da je bio tih, ali da je djelovao nasilno. Često je, prenosi “Jutarnji list”, posjećivao barove i automat-klubove u tom dijelu pokrajine Treviso.

Oko dvije godine živio je sam u Italiji. Ima brojnu porodicu. Na brojnim društvenim profilima, tri na Facebooku i dva na Instagramu, objavljivao je fotografije s prijateljima i rodbinom, ali i video snimke s posla. Želio je da projektuje sliku sebe kao uspješnog čovjeka, ali u stvarnosti je bio opsesivan i posesivan.

Pretpostavlja se da su Vanessa i on bili u kratkoj vezi, ali je nakon prekida postao opsjednut njome.

Vanessa i Nicola 25. oktobra prijavili su ga za uhođenje. Dva dana kasnije, 27. oktobra, policija mu je pretresla kuću i oduzela tri telefona te se činilo kako se nakon tog događaja smirio.

Foto: Bujar Fandaj (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!