Podgorica: Dalibor Nikolić do smrti tukao trudnu suprugu, osuđen na 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u porodici

Nikolić je, prema navodima iz optužnice, tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući

Viši sud u Podgorici danas je na 12 godina zatvora osudio Dalibora Nikolića za krivično djelo nasilje u porodici. Prema navodima optužnice, okrivljeni je optužen za svirepo ubistvo supruge Baranke Zumrite Nerde (27) u januaru 2022. godine.

Izrečena kazna je ujedno i maksimalna kazna za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, pišu “Vijesti”.

Više državno tužilaštvo u završnoj riječi zatražilo od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Nikolića, za svirepo ubistvo.

Prvostepenom presudom je navedeno da Nikolić nije mogao biti optužen za krivično djelo teško ubistvo, jer nije moglo biti utvrđeno da je postojao umišljaj.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Dalibor Nikolić počinio svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zumrite Nerde (27). Ona je od posljedica lakih i teških tjelesnih povreda, koje joj je Nikolić nanio tokom 15. i 16. januara 2022. godine, preminula 21. januara u Kliničkom centru Crne Gore.

Nikolić je, prema navodima iz optužnice, tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući. Nakon osam sati batinjanja Zumrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. Nešto kasnije je ipak došla do kuhinje i ponudila da ona skuva kafu, što je razbjesnilo Nikolića.

Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka. Zumrita je od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo. Došlo do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je ona primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

Foto: Objekat u Baru u kojem je 27-ogodišnja Zumrita zlostavljana (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!