Održana manifestacija “Dani Crnogorske kulture” u Parizu: Podrška očuvanju kulturnog identiteta

U bogatom i raznovrsnom programu učestvovali su tradicionalni gosti, folklorni ansambl “Crna Gora” i vokalna solistkinja Branka Zečević iz Podgorice, kao i brojna folklorna društva iz regiona Pariza. Odigrane su u dvije pozorišne predstave

Na poziv predsjednika udruženja “Montenegro Asocijacija Pariz”, Radoice Markovića, v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, prisustvovao je manifestaciji “Dani Crnogorske kulture” u Parizu koja se organizuje dugi niz godina.

Jakupi je zahvalio dijaspori na izuzetnoj privrženosti domovini i neprocjenjivom doprinosu koji neprekidno pružaju razvoju Crne Gore.

“Njihova kontinuirana podrška, fokusirana na promociju crnogorske kulture, identiteta i običaja, od suštinskog je značaja za očuvanje kulturnog nasljeđa države matice”, rekao je Jakupi.

U bogatom i raznovrsnom programu učestvovali su tradicionalni gosti, folklorni ansambl “Crna Gora” i vokalna solistkinja Branka Zečević iz Podgorice, kao i brojna folklorna društva iz regiona Pariza. Odigrane su u dvije pozorišne predstave.

Skupu su prisustvovali ambasador Crne Gore u Francuskoj, Ivan Ivanišević, i gradonačelnik opštine Rosny-sous-bois, Claude Capillon.

“Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ističe važnost ovakvih manifestacija u očuvanju i promociji crnogorske kulture i tradicije širom svijeta i iskazuje posebno zadovoljstvo nastavku saradnje sa dijasporom i udruženjem “Montenegro Asocijacija Pariz” u budućnosti”, saopšteno je iz Uprave.

Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Idi na VRH
error: Content is protected !!