GoFundMe.com: Pomozimo porodici rano preminulog Pavla Jankovića

Pavle je preminuo vrlo mlad, u 30. godini, i za sobom je ostavio dvogodišnju kćerku Mateu, četvorogodišnjeg sina Jozu, suprugu Gabrijelu, majku Terezu, sestre Angju i Sandru. Do ne tako davno ovo je bila veoma srećna porodica, voljena, njegovana i poštovana od strane komšija, prijatelja i svih koji su ih poznavali. Onda je, prije 8 godina, iznenada u 59. godini preminuo Pavlov otac Jozo, ostavivši za sobom porodicu i sina Pavla koji je imao samo 22 godine. Pavle je preuzeo ulogu da izdržava porodicu, oženio Gabrijelu i zasnovao svoju porodicu. Svi bismo voljeli da se tužan dio priče ovdje završi

Tekst apela za pomoć prenosimo integralno:

Sa velikom tugom i teška srca pišemo o preranoj smrti Pavla Jankovića koji je za sobom ostavio dvoje male djece, suprugu, majku udovicu i dvije sestre.

Pavle je preminuo vrlo mlad, u 30. godini, i za sobom je ostavio dvogodišnju kćerku Mateu, četvorogodišnjeg sina Jozu, suprugu Gabrijelu, majku Terezu, sestre Angju i Sandru. Do ne tako davno ovo je bila veoma srećna porodica, voljena, njegovana i poštovana od strane komšija, prijatelja i svih koji su ih poznavali. Onda je, prije 8 godina, iznenada u 59. godini preminuo Pavlov otac Jozo, ostavivši za sobom porodicu i sina Pavla koji je imao samo 22 godine. Pavle je preuzeo ulogu da izdržava porodicu, oženio Gabrijelu i zasnovao svoju porodicu. Svi bismo voljeli da se tužan dio priče ovdje završi.

Nažalost, i potpuno neočekivano, nakon jedne medicinske procedure, Pavle je preminuo 2. decembra 2023. godine, ostavivši za sobom razorenu i ožalosćenu porodicu, majku, sestre, suprugu i djecu Jozu i ateu.

Ne postoje riječi kojima bi se izrazila bol i tuga. Gubitak člana porodice je uvijek težak. Gubitak roditelja je teži. Gubitak oca i porodičnog hranitelja u tako mladoj dobi je prosto nezamisliv i nema riječi kojima bi se utješila njihova mala djeca.

Jozo i Matea više nikada neće grliti svog oca, više nikada se neće igrati se s njim, slušati njegove očinske savjete ili cijeniti zajedničke porodične trenutke. Ipak, sjećanje na oca Pavla i djeda Jozu ostaće vječno, jer svi koji su ih poznavali znaju koliko su i Pajo i Jozo bili divni. Čini se da Bog bira najbolje da zove na nebesa jer su oni bili najboli među nama.

Neka Pavle počiva u miru, neka Bog blagoslovi sve njihove duše i neka Bog da snagu cijeloj porodici i djeci Jozi i Matei u ovom teškom vremenu i uputi ih da nastave sa divnim očevim i djedovim stopama i tradicijama.

Svaka donacija je dobrodošla i od srca vam se zahvaljujemo!

Idi na VRH
error: Content is protected !!