Trener udarao dječaka na utakmici u Beogradu: Batinica je optužen za ratne zločine i član je SNS-a (VIDEO)

Batinica je 2017. godine tvrdio da je za ratne zločine, u kojima je ubijeno više stotina civila, saznao tek pošto je uhapšen. Suđenje u ovom predmetu počelo je prije sedam godina, ali još uvijek nije dobilo epilog i postoje razlozi za to

U okviru devetog kola Prve futsal lige Srbije, futsaleri SAS-a iz Zrenjanina, na gostovanju u Beogradu, ostvarili su veoma važnu pobjedu protiv ekipe FON Banjica rezultatom 6:4.

Ipak, umjesto pravog malog spektakla na Banjici, ovaj meč ostaće upamćen po sramotnom potezu trenera pobjedničkog tima, Milivoja Batinice, poznatijeg kao Simo Batinica.

Simo Batinica je, inače, jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, te očigledno daje sebi za pravo da zbog toga tuče i bije igrače kako mu je volja, čak i da ga je futsaler isprovocirao kako su naveli pojedinci koji su stali na stranu agresivnog trenera.

S obzirom na stanje u Srbiji, ovo mu sada dođe kao normalna vijest koja bi mogla da prođe bez kazne.

“Kada na sve to dodamo i informaciju da je Batinica optužen za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine, ova priča postaje još sramotnija”, piše Nova.rs.

Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Vidosav Vasić, Jovan Petrović i Bora Miletić su optuženi da su, kao pripadnici Centra za obuku “Jahorina“ Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), učestvovali u ubistvu bošnjačkih zarobljenika iz Srebrenice na zemljoradničkoj zadruzi u Kravici. S njima je bio optužen i Dragomir Parović, čiji je predmet, zbog zdravstvenih problema, odvojen i odbačena je optužnica protiv njega.

Batinica je 2017. godine tvrdio da je za ratne zločine, u kojima je ubijeno više stotina civila, saznao tek pošto je uhapšen. Suđenje u ovom predmetu počelo je prije sedam godina, ali još uvijek nije dobilo epilog i postoje razlozi za to.

“Proces je odlagan više puta zbog bolesti optuženih, a zatim i njihovih branilaca. Takođe, sud je tražio i vještačenje nakon koga je jedan od optuženih proglašen za procesno nesposobnog. Ročište je zatim dva puta odlagano jer Apelacioni sud, koji je odlučivao o procesnim pitanjima, nije na vreme donio odluke neophodne da se proces nastavi“, rekao je Nenad Golčevski iz Fonda za humanitarno pravo.

Sada je ponovo sramnim ponašanjem kraj terena Batinica izašao u svjetlot javnosti i nakon njegovo sramnog ponašanja očekuje se reakcija policije.

Izvor: Nova.rs

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!