“Mene tuče mama i tuče me gdje god stigne”: Pogledajte odgovore djece iz 1981. na pitanje “Da li su batine neophodne”

Video je, navodno, snimljen u jednoj školi u Srbiji, a osnovci su o batinama govorili potpuno normalno, kao da su obavezne i dio svakodnevice

“’Ja dobijam batine jedanput, dva puta na dan’. ‘Ja dobijam kaišem i boli’, ‘Ja dobijam batine prutom i puno su jake’” – su rečenice kojima je započet video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li dobijaju batine. Video je odjeknuo društvenim mrežama, a evo o čemu se radi.

“Ko te tuče i po čemu?” sledeće je pitanje upućeno đacima, a nakon toga su odgovorili šta misle da li su batine neophodne i zašto, piše “Blic”.

Danas ne možemo zamisliti da đaci odgovaraju ovako, a evo šta su rekli te, ne tako davne, 1981. godine.

“Pa jesu. Pa, kad deca ne mogu nešto da shvate, onda se malo, mozak se prodrma i onda sve shvate”, odgovorio je dječak riječima koje je vjerovatno čuo od tate ili mame.

Pitanja “Čime te tuku?” i “Sjećaš li se nekih batina?” iskreno tjeraju suze na oči i prosto vjerujemo da mnogima nije lako da čuju ovakve riječi iz usta tako slatke djece.

Komentari su se na mreži X, naravno, samo nizali.

“Žalosno svjedočanstvo. Govori koliko roditelji nisu imali vremena za djecu”, napisao je jedan korisnik, na šta je drugi brzo odgovorio: “Dobri smo mi ispali u kakvom idiotskom društvu smo odrastali i na koji način su nas vaspitavali. Pa ovaj mulj u kome živimo je upravo direktna posledica ovog zlostavljanja.”

Dok su neki bili za batine, “Treba zadržati batine. Ne znam zašto se zabranjuju?”

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!