Skandal u BiH: Ginekolog optužen za seksualno uznemiravanje pacijentkinja, bio na čelu komisije za VTO

Doktora Čehića je, u priči koju je objavila Al Džazira, više pacijentkinja optužilo za seksualno uznemiravanje tokom pregleda. Nakon iskaza tri pacijentkinje, javilo se još pet žena, koje su rekle da su tokom liječenja neplodnosti prošle neprimjerene preglede kod doktora Čehića

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine razriješio je ginekologa Ermina Čehića sa pozicije predsjednika Komisije za biomedicinski potpomognutu oplodnju zbog sumnje na seksualno uznemiravanje pacijentkinja tokom pregleda, piše “Avaz”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) najavilo formiranje predmeta u ovom slučaju.

Doktora Čehića je, u priči koju je objavila Al Džazira, više pacijentkinja optužilo za seksualno uznemiravanje tokom pregleda.

Nakon iskaza tri pacijentkinje, javilo se još pet žena, koje su rekle da su tokom liječenja neplodnosti prošle neprimjerene preglede kod doktora Čehića.

Sporne preglede postavljao je kao uslov da komisija, na čijem je bio čelu, odobri novac iz budžeta za biomedicinski potpomognutu oplodnju. Čehić je, prenosi portal Nova.rs, načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju Kantonalne bolnice Zenica.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!