Uznemirujuće obraćanje palestinske novinarke prije ubistva: „Ovo bi mogao biti moj poslednji video“

“Bacali su letke tražeći evakuaciju područja i svi su otišli. Svi su u panici istrčali na ulice, ne znajući kuda idu. Mi smo podijeljeni. Mali broj nas, uključujući i mene, ostao je kod kuće. Svi ostali su evakuisani. Ne znamo gdje su otišli. Situacija je krajnje zastrašujuća. Prizor je užasan. Ovo što nam se dešava je teško. Neka nam se Bog smiluje”, rekla je novinarka u svom poslednjem obraćanju

Palestinska novinarka Ajat Al-Kadur ubijena je nakon izraelske racije kuće njene porodice u sjevernom pojasu Gaze, javlja Middle East Monitor, prenosi N1 Sarajevo.

Samo nekoliko trenutaka prije napada Ajat je na društvenim mrežama objavila video-snimke u kojima kaže da je to možda njeno poslednje javljanje jer se bombardovanje Beit Lahia pojačalo i da možda neće preživjeti noć.

“Ovo bi mogao da bude moj poslednji video. Danas je okupacija ispalila bombe s bijelim forsforom na područje stambenog projekta Beit Lahia, kao i termobarične bombe. Bacali su letke tražeći evakuaciju područja i svi su otišli. Svi su u panici istrčali na ulice, ne znajući kuda idu. Mi smo podijeljeni. Mali broj nas, uključujući i mene, ostao je kod kuće. Svi ostali su evakuisani. Ne znamo gdje su otišli. Situacija je krajnje zastrašujuća. Prizor je užasan. Ovo što nam se dešava je teško. Neka nam se Bog smiluje”, rekla je  novinarka u svom poslednjem obraćanju, prenosi N1 Beograd.

Idi na VRH
error: Content is protected !!