Duško J. ubijao babe u Njemačkoj: U sudu zanijemio, držao duksericu preko lica, a u ćeliji slavio rođendan!

Srbin je uhapšen 31. januara po potjernici zbog ubistva dvije penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89), ali se provjerava njegova umiješanost u ubistvima još dvije penzionerke iz istog kraja. Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 eura, dok je Gertruda N. ubijena 25. januara. Njemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu i prijeti mu doživotna robija

Okrivljenom serijskom ubici Dušku J. (32) iz Srbije, koji je uhapšen u januaru zbog sumnje da je ubio dvije penzionerke u njemačkom Švebiš Holu, traje suđenje u regionalnom sudu u Hajlbonu.

Srbin je uhapšen 31. januara po potjernici zbog ubistva dvije penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89), ali se provjerava njegova umiješanost u ubistvima još dvije penzionerke iz istog kraja. Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 eura, dok je Gertruda N. ubijena 25. januara. Njemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu i prijeti mu doživotna robija.

“Suđenje je počelo 28. jula i do sada je održano nekoliko ročišta, a poslednje ročište održano je krajem oktobra. Javni tužilac je ove zločine opisao kao brutalne. Osumnjičenom Dušku J. na teret se stavlja više krivičnih djela, među kojima ubistvo, ubistvo iz nehata i pokušaj teške iznude”, navode njemački mediji i dodaju da je istraga protiv njega i dalje u toku vezano za još dvije sumnjive smrti penzionerki u ovom kraju.

Na prvom ročištu osumnjičeni se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici koju je stavio preko glave kako ga novinarske ekipe ne bi mogle slikati.

“Smijao se svojoj rodbini i porodici koja je sjedjela u publici na suđenju. Sve vrijeme je sjedio sa trenerkom preko glave”, navode lokalni mediji. Na ostalim suđenjima kada je bilo zabranjeno snimanje i slikanje osumnjičeni se pojavljivao bez “maske”, odnosno nije skrivao lice.

BRANIO SE ĆUTANJEM

“Duško J. ima prevodioca na srpski jezik, ali do sada nije iznosio svoju odbranu, već je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem”, navode nemački mediji i dodaju:

“Supruga serijskog ubice redovno dolazi na suđenja, a i ona je iskoristila svoje pravo da ne svjedoči. Inače, kao dokaz protiv osumnjičeog uzet je u obzir njen telefon koji je nakon hapšenja vještačen i u njemu su se nalazile poruke u kojima navodi “da su ostali bez para i da dolaze za Srbiju.”

Na suđenju je bilo riječi i o tome da je Duško J. pokušao da pobjegne prije hapšenja u Srbiju.

“Plan je bio da ostane u Njemačkoj do 1. februara jer ga je prijatelj tako zamolio, a on je uhapšen 31. januara oko 16 sati. Naime, kada je policija upala u stan koji su iznajmljivali zatekli su prazne ormare, kofere kod ulaznih vrata, posuđe koje je bilo umotano u krpe – sve je bilo spremno za bjekstvo”, navode mediji.

Brojni dokazi izneseni su za nekolikomjeseci koliko traje suđenje serijskom ubici iz jednog vojvođanskog mijesta.

“Istražitelji u Ilshofenu, Mihelbahu i Holu pribavili su brojne dokaze, tačnije DNK koji ukazuju da je osumnjičeni bio na mjestu zločina, takođe, u stanovima je nađena njegova krv. Nađen je čekić koji je osumnjičeni, navodno, koristio prilikom ubistva udovice Hajdemari K. i na njemu su bili tragovi krvi. Vjeruje se da je osumnjičeni nakon zločina obrisao alat, a svoju žrtvu je udario 20 puta”, navode mediji.

Čekić koji je koristio u zločinu bacio je u blizini dvorišta škole kod zamka Mihelbahu.

“Tragovi krvi nađeni su i u njegovom autu nakon što ga je policija zaplijenila u toku hapšenja. Takođe, pronađeni su i otisci stopala i tragovi vlakana na mjestu ubistva. Na jednoj njegovoj patici nađena je krv jedne od žrtava”, navode tamošnji mediji.

PSIHIJATAR: UBICA JE ALKOHOLIČAR

Tokom suđenja psihijatar, dr Matrijas Mišel (62), direktor klinike u Vajsenhofu, rekao je da mu se osumnjičeni ubica poverio prilikom posete u pritvoru.

“Okrivljeni mi se povjerio da nije dobio radnu vizu u Njemačkoj jer njegov poznanik iz Srbije nije mogao da mu nađe posao koji je želio u hortikulturnoj kompaniji. Tada je shvatio da to ne funkcioniše tako u Njemačkoj”, započeo je psihijatar svoje svjedočenje na sudu.

“Postoji određena sumnja da je osumnjičeni koji je sa porodicom došao iz Srbije “izgoreo” i morao da se snađe. Prethodno je ostao bez 6.000 eura koje je donio sa sobom iz Srbije i više nije mogao da plaća stan u višespratnici i hrani porodicu”, navodi se na suđenju.

Psihijatar je rekao da je optuženi ima veliki problem sa zavisnošću.

“Optuženi ima veliki problem sa alkoholom. Priznao je da ponekad popije i po dvije flaše bijelog vina. Rekao mi je da je želio da se vrati u Srbiju 1. februara sa porodicom, ali je dan ranije uhapšren”.

Kako su naveli njemački mediji, serijski ubica iz Srbije u pritvoru je proslavio rođendan.

“29. septembra Duško J. proslavio je rođendan u ćeliji”, navode oni.

SVJEDOČILA I GAZDARICA STANA: “HTJELA SAM SAMO DA POMOGNEM!”

Tokom suđenja svedočila je i Tanja S, gazdarica stana koji je Duško J. iznajmljivao sa porodicom u kraju u kom je počinio zločine.

“Upoznali smo se preko poznanika koji je naveo da je u pitanju porodica iz Srbije kojoj je hitno potreban smještaj. Stan im se dopao i dogovorili smo se, živjeli su tu i nisam imala problema ni sa njim, ni sa ostaim članovima porodiice”, rekla je ona i dodala:

“I sami imamo porodice i znamo koliko je teško naći stan. Samo smo hteli da pomognemo”.

Izvor: “Kurir”

Foto: Duško J (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!