Dvojezični roman Aleksandre Skvarte, „Pričaj mi o njemu”, predstavljen u Lovćencu

Djelo je nastalo u saradnji crnogorskih udruženja „Krstaš“ iz Lovćenca i „Kraljica Jelena” iz Peruđe i objavljeno je dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku

Roman „Pričaj mi o njemu”, italijanske spisateljice Aleksandre Skvarte, predstavljen je u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Djelo je nastalo u saradnji crnogorskih udruženja „Krstaš“ iz Lovćenca i „Kraljica Jelena” iz Peruđe i objavljeno je dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku.

Govorio je urednik izdanja, publicista Nenad Stevović, dok su se putem video linka publici opbratile autorka Aleksandra Skvarta i predsjednica udruženja „Kraljica Jelena”, Danijela Đurđević. Program je moderirala, i čitala odabrane odlomke, Jana Krivokapić.

Riječ je o istinitoj porodičnoj priči prožetoj u ratnim danima Drugog svjetskog rata.

Knjiga je satkana iskrenošću, dubokom emocijom i sjećanjem, i, kako je rečeno, doprinosi jačanju veza i prijateljstva između crnogorskog i italijanskog naroda i njihovih kultura.

U muzičkom dijelu programa pjevačka grupa Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca izvela je italijansku partizansku pjesmu „Bela ćao” (Bella ciao), saopšteno je iz udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!