Ušetao u McDonald‘s sa tri kutije pune miševa i pustio ih, ljudi panično bježali: Protestovao zbog Palestine (VIDEO)

Na TikToku je objavljen snimak koji prikazuje muškarca s palestinskom zastavom na glavi koji iz automobila s lažnom tablicom Free Palestine i PAIISTN vadi tri kutije s miševima. Obojeni su u zelenu, crnu, bijelu i crvenu boju. Miševi su se razbježali po restoranu brze hrane dok su užasnuti gosti posmatrali

Širom svijeta bilježe se antisemitski incidenti otkako je Izrael pokrenuo ofanzivu na Gazu isprovociran užasima koje su počinili militanti Hamasa 7. Oktobra. Jedan takav dogodio se juče u Birminghamu, u Engleskoj.

Snimljen je šokantan trenutak kada propalestinski aktivista desetine miševa obojenih u boje palestinske zastave pustio na slobodu. Ali ne bilo gdje, nego u restoranu McDonalds’a.

Na TikToku je objavljen snimak koji prikazuje muškarca s palestinskom zastavom na glavi koji iz automobila s lažnom tablicom Free Palestine i PAIISTN vadi tri kutije s miševima. Obojeni su u zelenu, crnu, bijelu i crvenu boju.

Prije nego što ih je bacio na pod, pokazao ih je grupi tinejdžera koji su se tamo zatekli.

Dvije žene koje su stajale ispred kioska za samoposluživanje su užasnuto krenule da bježe. Muškarac koji ih je bacio povikao je “Je*** Izrael‘, ‘Oslobodite je**** Palestinu”.

Miševi su se razbježali po restoranu brze hrane dok su užasnuti gosti posmatrali.

“Svjesni smo incidenta koji se dogodio u našem restoranu. Nakon uklanjanja miševa, restoran je u potpunosti dezinfikovan, sprovedena je deratizacija”, rekao je portparol McDonald‘sa.

Na kraju snimka ispisana je poruka:

“Ciljani bojkot. Počnite s bojkotom robnih marki koje su direktno uključene u podržavanje izraelskog aparthejda”.

Radikalni demonstrant pozvao je kupce da prestanu da kupuju u Starbucksu i McDonalds’u i da bojkotuju Disneyjeve filmove.

To nije prvi takav incident u popularnom restoranu brze hrane u Engleskoj, piše “Jutarnji list”. Prije nekoliko dana su propalestinski demonstranti ispred McDonald‘sa u Bristolu pozivali na bojkot zbog “ubijanja nevinih ljudi”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!