Novi Pazar: Zapalio stan da bi izbjegao hapšenje, dim ugrozio život bebe

Odmah potom polio se benzinom i pokušao da se spali. Policajci su ga spasli, ali je požar buknuo, zahvatio cio stan i proširio se na druge djelove zgrade. Od silnog dima, ozbiljno je bio ugrožen život bebe koja je spavala u susjednom stanu. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, kojima su puno pomogli stanari i okupljeni građani, beba je evakuisana i prebačena u novopazarsku bolnicu gdje su ljekari reanimacijom uspjeli da joj spasu život

Foto: Printscreen/RTV Novi Pazar 

Policija u Novom Pazaru uhapsila je Sutka A. iz tog grada zbog sumnje da je u noći između prvog i drugog januara podmetnuo požar u svom stanu, u Ulici 12. srpske brigade, nedaleko od Zelene pijace.

Kako se sumnja, on je to uradio da bi izbjegao hapšenje, pišu “Večernje novosti”.

“Ovim nepromišljenim i bezobzirnim činom Sutko A. je ugrozio živote i imovinu stanara cijele zgrade u kojoj je stanovao. Prema nezvaničnim informacijama, oko 22:30 policija je došla da privede Sutka A. zbog nekih ranijih prekršaja, ali je on dugo odbijao da otvori vrata svog stana. Pripadnici MUP-a su na kraju morali da provale unutra, a Sutko je tada zaprijetio da se živ neće predati i da će izvršiti samoubistvo. Prijetio je i da će se raznijeti eksplozivom, piše taj list.

Odmah potom polio se benzinom i pokušao da se spali. Policajci su ga spasli, ali je požar buknuo, zahvatio cio stan i proširio se na druge djelove zgrade. Od silnog dima, ozbiljno je bio ugrožen život bebe koja je spavala u susjednom stanu. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, kojima su puno pomogli stanari i okupljeni građani, beba je evakuisana i prebačena u novopazarsku bolnicu gdje su ljekari reanimacijom uspjeli da joj spasu život. Požar je lokalizovan, a pričinjena materijalna šteta je velika.

“Komšije sa kojima smo razgovarali ističu da je Sutko A. bio u sukobu sa zakonom i da se ponašao čudno. Ipak, niko od njih nije sumnjao da će podmetnuti požar i sve ih životno ugroziti. On je prošao sa lakšim povredama i kad se bude potpuno oporavio biće saslušan i predat nadležnim pravosudnim organima”, pišu “Večernje novosti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!