Masakr u Americi: Najmanje 22 osobe ubijene, napadač ranio više od 60, u toku potjera za ubicom (VIDEO)

U srijedu uveče, policija Lustona identifikovala je Roberta R. Karda iz Baudoina, u državi Mejn, kao bezbjednosno interesantnu osobu. Prema navodima policije, Kard je instruktor gađanja

Najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u pucnjavi u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn, koja je se dogodila na dvije lokacije u srijedu uveče, prenose američki mediji.

Na konferenciji za novinare u srijedu uveče, komesar za javnu bezbjednost Mejna saopštio je da policija ne može da potvrdi tačan broj žrtava, jer je situacija i dalje “u toku”, ali je izvor iz policije saopštio za Foks njuz da su 22 osobe mrtve. NBC njuz javlja, pozivajući se takođe na policijske izvore, da je ranjeno između 50 i 60 osoba.

U srijedu uveče, policija Lustona identifikovala je Roberta R. Karda iz Baudoina, u državi Lejn, kao bezbjednosno interesantnu osobu.

Prema navodima policije, Kard je instruktor gađanja, prenosi Foks njuz.

Vlasti su saopštile da je riječ o osobi za koju se sumanja da je “naoružana i opasna”.

Policijska uprava Luistona objavila je prije toga tri fotografije osumnjičenog na kojima je oružje koje izgleda kao poluautomatska puška, uz fotografiju bijelog terenca i zatražila pomoć od građana u identifikaciji osumnjičenog.

Kancelarija šerifa je, takođe, objavila slike osumnjičenog, čovjeka sa bradom u košulji dugih rukava i farmerkama koji drži pušku u položaju za gađanje.

Kard je navodno nedavno imao psihičke probleme zbog kojih je bio smješten u bolnicu tokom ovog ljeta, navodi američka televizija.

Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dvije lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani, prenosi “Blic”.

Pritom, ta dva objekta su međusobno udaljena oko 6,5 kilometara.

U 20 časova, policija Mejna objavila je na Facebooku da je u toku pucnjava u Luistonu, gradu od 36.000 stanovnika, oko 90 kilometara sjeverno od Portlanda, najvećeg grada u toj američkoj državi.

Iz lokalne bolnice saopštili su da je u toku intervencija zbog “većeg broja žrtava u masovnom napadu” i da ne mogu da daju informacije o broju nastradalih.

Guvernerka Mejna Dženet Mils saopštila je na platformi X da je obaviještena o incidentu i pozvala stanovnike da prate uputstva policije.

Foto: YouTube (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!