Izraelska granata pala na grupu stranih novinara, ima mrtvih i ranjenih: “Šta se dogodilo? Ne osjećam noge” (VIDEO)

Fotograf AP vidio je na licu mjesta tijelo poginulog novinara, a Reuters je potvrdio da je riječ o njihovom snimatelju Issamu Abdallahu

Izraelska granata pala je na grupu stranih novinara koji su pratili sukobe duž granice Izraela i Libana, pri čemu je poginula jedna osoba, a šestoro ih je povrijeđeno.

Fotograf AP vidio je na licu mjesta tijelo poginulog novinara, a Reuters je potvrdio da je riječ o njihovom snimatelju Issamu Abdallahu, piše “Jutarnji list”.

“Issam je u Reutersovoj novinarskoj ekipi u južnom Libanu bio zadužen za osiguravanje signala za prijenose uživo. Tražićemo iscrpne informacije o tragičnom događaju, izvijestio je Reuters.

Reutersovi novinari Thaer Al-Sudani i Maher Nazeh povrijeđeni su u napadu. Među povrijeđenima su i dva novinara katarske Al Jazeere, Elie Brakhya i Carmen Joukhadar.

Novinar Abdallah ima bazu u Bejrutu, a u trenutku pogibije nalazio se blizu libanskog pograničnog sela Alma al-Shaab kada je granata pogodila njegovu kameru. Bio je u društvu novinara AFP-a i Al Jazeere.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak eksplozije koja sugeriše da je kameru pogodila granata. Čuje se glas žene koja vrišti jer je očito povrijeđena u napadu: “Šta se dogodilo? Šta se dogodilo? Ne osjećam noge”.

Objavljen je i drugi snimak koji prikazuje zapaljeno vozilo i ženu koja leži. Na sebi ima pancirni prsluk s natpisom PRESS.

Zasad kruže nepotvrđeni izvještaji da je novinarsku ekipu pogodila izraelska artiljerijska vatra.

Posted by Ratib Al Safadi on Friday, October 13, 2023

Posted by Ratib Al Safadi on Friday, October 13, 2023

Idi na VRH
error: Content is protected !!