Horor u školi u Francuskoj: Nožem ubio nastavnika, vikao “Alahu Akbar”, procureo uznemirujući snimak

Na snimcima koji su nastali u dvorištu škole vidi se mlađi muškarac koji maše nožem u rukama dok se svađa sa jednim starijim čovjekom. U pitanju je nastavnik kog je napadač kasnije ubio. Kako su đaci posvjedočili za lokalne medije, nastavnik je pokušao da zaustavi napadača da uđe u školu

U napadu nožem u školi u francuskom gradu Arrasu jedna osoba je ubijena, a dvije su teško ranjene. Napad se dogodio na sjeveroistoku zemlje kod grada Lillea.

Le Monde javlja da je ubijen nastavnik a Figaro piše da je napadač uzvikivao “Alahu Akbar”, prenio je “Jutarnji list”.

“Policijska operacija upravo se događa u srednjoj školi Gambetta u Arrasu. Policija je uhapsila počinioca”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gérald Darmanin.

Na društvenim mrežama pojavili su se i prve snimci napada na kojima se vidi kako nekolicina ljudi u dvorištu škole pokušava da savlada počinioca.

Kako prenosi portal Nova.rs, na snimcima koji su nastali u dvorištu škole vidi se mlađi muškarac koji maše nožem u rukama dok se svađa sa jednim starijim čovjekom. U pitanju je nastavnik kog je napadač kasnije ubio. Kako su đaci posvjedočili za lokalne medije, nastavnik je pokušao da zaustavi napadača da uđe u školu.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!